כיכר השבת

ההקלטה המלאה

האזינו לישיבת החירום של הסיעות החרדיות

בזה אחר זה נאמו חברי הכנסת החרדים ב"ישיבת החירום" המשותפת של הסיעות החרדיות וזעקו נגד הרפורמות בדת ומדינה • 'כיכר השבת' עם ההקלטה המלאה מהישיבה (פוליטי)

| 34 | כיכר השבת |
האזינו ל'ישיבת החירום' של הסיעות החרדיות
(צילום: ללא קרדיט)
Your browser doesn’t support HTML5 audio

הסיעות החרדיות, ש"ס ו'יהדות התורה', התכנסו אמש (שני) לישיבת 'חירום' בשל גזירות הדת של ממשלת בנט-לפיד, ובעיקר הרפורמות שמוביל השר לשירותי דת, מתן כהנא.

בזה אחר זה נאמו חברי הכנסת החרדים ותקפו את הרפורמות תוך קריאה לצאת ל"מלחמה" ולהסביר לציבור הישראלי את רוע הגזירות הרוחניות והפיכת מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה.

בהחלטה תמוהה הוחלט כי האירוע יהיה סגור לתקשורת, אך מיד לאחר הישיבה החלו חברי הכנסת לפרסם את דבריהם מתוך הישיבה. 'כיכר השבת' מפרסם את ההקלטה המלאה מהישיבה הסגורה.

תחילה נאם יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, שאמר: "צריך להנגיש ולהבליט את הנקודה הזאת, בעיקר להראות מי היום רוצה לשנות את הזהות היהודית במדינת ישראל, את זה צריך להבליט, אין מה לעשות - בכלים הטכנולוגיים שיש היום זה עולה כסף, וצריך להשקיע כסף.

"אני מכיר את כל הוויכוחים של בחורי הישיבות 'מה רע ברפורמות' - לא צריך את כל הדברים האלה, עצם העובדה שמלינובסקי עומדת בראש הוועדה של הדת - היא עושה לנו את העבודה בחינם, צריך רק להביא את הדברים שלה לציבור".

"אני אומר לכם את האמת", הוסיף דרעי, "כמי שהיה בקבינט הרבה שנים וליווה את כל הנושא האיראני, יש סכנה גדולה מאוד לגרעין האיראני אבל אצלי בוודאות - הסכנה של כל מה שהם עושים עכשיו לשינוי הזהות היהדות של מדינת ישראל - הוא הרבה יותר מסוכן למדינת ישראל מהסכנה של הגרעין האיראני".

יו"ר 'יהדות התורה, ח"כ משה גפני, אמר: "אכן אנחנו נמצאים במצב שצריך לקבל החלטות מה אנחנו עושים. יש מלחמת תרבות שמתנהלת פה. אם היה נושא פוליטי - היינו נכנסים לקואליציה הזאת ומקבלים תפקידים, אנחנו לא נכנסו מסיבות אידיאולוגיות, בגלל המטרות שלהם. המטרות שלהם זה אחד המלחמה נגד נתניהו והשני זה להפריד את הדת מהמדינה".

"הם הולכים על כל הקופה", הוסיף ח"כ גפני: "הם לא הולכים על חלק. הם לא הולכים לאט לאט, הם הולכים מהר. עבר החוק הזה של מלינובסקי שכל ראש ישיבה יכול לגייר, רב של ישיבה ציונית. הם לא מתביישים להשים את זה על השולחן, ואני לא חושב שיקום איזה יועמ"ש ויגיד שזה חוק לא חוקתי. אפשר לחסל את הכשרות בישראל ועושה את זה אותה אחת שלא אוכל כשר, הם הולכים על הכל".

יו"ר 'יהדות התורה' פנה לחברי הכנסת החרדים: "ההיסטוריה תשפוט אותנו, זה קרה במשמרת שלנו, שלא באשמתנו. אנחנו באופוזיציה יחד עם הציבור שרוצה שכן תהיה מסורת ויהדות. התפקיד שלנו להילחם בכל הכוח, להוריד את כל הכפפות. אנחנו מדברים על מלחמה של היוונים והמתיוונים. צריכים להוריד את הכפפות וללכת על זה בכל הכוח.

"המלחמה היא מלחמה באמת לחיים ולמוות היהודיים, האם אנחנו מאפשרים שהציבור היהודי בישראל תהיה להם לחיות חיים יהודיים, שם אנחנו נמצאים עכשיו".

ח"כ אורי מקלב טען: "אנחנו חייבים להגיד את הדברים במלוא החריפות, חייבים לאסוף את כל הציבורים בארץ ולהפריד בין העניין הפוליטי למלחמה על מסורת ישראל, המלחמה הזו אינה דבור פוליטי, אם נצליח להעביר את המסרים והציבור הרחב לא יישם את כל הרפורמות שלהם והמתווים שלהם זו תהיה תשובה הולמת".

יו"ר 'שלומי אמונים', ח"כ מאיר פרוש, הציע כי הציבור החרדי צריך להחרים את מוקדי הכוח המרכזיים במשק בשביל להפעיל לחץ על שר האוצר ליברמן.

לדברי חבר הכנסת פרוש, הציבור החרדי הינו הכוח הצרכני המאוחד הגדול בישראל ומונה למעלה ממיליון נפשות. נוסיף לכך את רשתות השיווק החרדיות שחלק גדול מהצרכנים שלהן אינו חרדי, והגענו לכוח צרכני בלתי מבוטל. "מספיק שנכריז שיש להחרים יצרן אחד בלבד, או מפעל אחד בלבד למשך חודש, והם יעמדו בפני פשיטת רגל שתחייב התערבות של משרד האוצר".

האזינו להקלטה המלאה מהישיבה

תוכן שאסור לפספס
34 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
31
כל הכבוד אתם אלופים תפילו ב"ה את ממשלת הסמרטוטים הזאת הם בדיחה
אריאל
30
בגלל שזו ממשלת שמד - היא לא נועדה להחזיק זמן רב. וגם בגלל שהיא בנויה מקצוות פוליטיים מנוגדים. ומה שבעיקר מאחד את הממשלה הבזויה הזו זה שנאת חרדים ושנאת נתניהו.
גיורא
29
הכל בגלל שחברי הכנסת החרדיים האמינו למשיח השקר ביבי ונגררו אחריו בעיוורון, במקום להקים קואליציה בראשות ח"כ אחר מהימין.
חיים

הצגת כל התגובות

28
הממשלה הזאת חייבת ליפול ב"ה
חרדי
27
אוי ווי - קשה לקבל שחצי מהעם לא רוצה את הדת שלכם? לא רוצה את הכפייה? תעשו מה שבא לכם בביתכם, אבל עזבו את שאר העם לנפשו.
איש איש לאלוהיו
26
שר אוצר גרוע שדופק את אזרחים
שמאי
25
כל מי שמדקלם כאן את מה שראה בעתונות המפלגתית שירגע ויבין שכשהחרדים היו בממשלה היו גם גזירות על הדת אבל הסתירו אותם ואנחנו תמימים קונים כל לוקש שמובא בעתוני הבית אמנם יש היום גזירות קשות אבל 12 שנה בשלטון של החרדים היו חתיכת פיחות בכל הסטטוס קוו והכל עבר בשקט....
יח
24
אני מלא בושה לשנאה המופצת בציבור שלנו לממשלה שעשתה כבר הרבה דברים טובים!!!
עקיבא
כי תעביר ממשלחת זדון מן הארץ
תומר
23
הנציג האמיתי שמייצג את השכבות החלשות בכל עת ובכל זמן, אשריך ר' אריה מנהיג אמיתי,
זאב
22
מי שמאמין לא מפחד. אל תירא ישראל.
דניאל
21
למה אתם לא מדברים על איך אתם מקפחים את הגננות והמורות במוסדות החרדים?
גננות ומורות חר
20
תתחילו להוציא את האנשים לרחובות לעצרות תפילה ומחאות, נגד ממשלת הביזיון
ידידה
אם לאנשים יש זמן למחאות, אולי יש להם זמן להתגייס ולעבוד?
מובך
19
ר' אריה היקר !!! אילו השכלתם להתאחד כיאה הייתם חוסכים מעם ישראל את העוול הנוכחי. עדין יש ביכולתכם להפיל את הממשלת זדון מן הארץ. עושה הרושם שממשלה זו היא ממשלת פלסטין, ממשלה שכל מעיינה הוא הכחדת כל סממן יהודי מארץ ישראל, עד מתי נחשה ? חתולי רחוב מועדפים על פני בוגרי יחידות קרביות ושלא לדבר על לומדי ה
עמנואל
18
בעוונותנו הרבים . קמה לנו ממשלת נקמות. ממשלת זדון. למען ידע העם כי לכל שבת . יש מוצאי שבת אל נקמות ה' אל נקמות הופיע הינשא שופט הארץ .השב גמול על גאים
אהוד
17
בע"ה ה' יהיה בעזרנו ויתקיים בממשלה הזו הפסוק ומלכות הרשעה תעקר במהרה בימינו אמן!
רענן
16
די די להצגות אם הייתם בקואלציה הכל היה בסדר מדין "הרע במיעוטו" כך נראים חרדים שלא נמצאים ב"כולל" כבר שנים מה נשאר להם בדעות קואליציה ואופוזיציה אם לא לומדים ולא שקועים בלימוד ה"חרדיות" זה רק צבע כיפה וודאי לא הבנה ב"דעות"
חי
15
הפרדת דת ממדינה הוא רצון העם, וטובת המדינה והדת גם יחד, מאז שהדת הפכה להיות חלק מהפוליטיקה הדת נהייתה חלק מהמשחק הפוליטי ונמאסה על חלקים גדולים בעם, הפרדת דת מהמדינה עכשיו !!!
חיים
14
ממשלת אסון וחורבן דואגים לטרורסטים ולחתולים ולא לחלשים תלכו לאלף עזאזאל שפוטים של עבאס
עומרי
13
ממשלה שנולדה ברמיה והונאה של בוחרי ימין שגנבו את קולם ונתנו לשמאל ולערבים ולרוסים אנטישמים.
גונן
12
מספיק כבר איפה גדולי ישראל מי מנווט אותנו הם או אתם שכבר ממזמן חבוקים עם כל אחינו החילוניים ואיבדתם את ההבנה וההשקפה החרדית תשאירו לר' חיים שהורה לנו לא לסגור מוסדות וצדק לנהל אותנו ולא אתם אנשים שכל גדולתם שלפני עשרות שנים למדו מי פחות ומי יותר במוסד חרדי
לוי
11
אין עוד מלבדו . בעזרת השם יהיה נס שיפלו . ממשלת חלם
איציק
10
בשביל שיירה לנוכל בנט וקצת נדלן באביתר מכרו את כל קדשי ישראל
יניב
אל תכניס פה את אביתר. אני תושב המקום וכמעט אף אחד לא הצביע לבנט.
אבי
9
ממשלה מסוכנת בלי חמלה מטורללת ששדו את הקופה הציבורית איזה בושה איזה טרוף ממשלת הונאה וגובים לחברים
עטרה
8
ממשלה בושה מנותקת ואכזרית מכינים לנו דיקטטורה מתחת לאף שלנו גנבים ונבלים ברשות החוק !!!
שאול
7
אל תירא ישראל אל תירא כי גור אריה הרי אתה ואריה אם ישאג, מי לא ירא…
מתנאל
6
הממשלה הכי גרועה מאז קום המדינה ממשלת הרשע . שכל מטרתה היא לפגוע בצביון היהודי אדון ליברמן לפיד ובנט מי שמקיים את התורה מעוני סופו לקיימה מעושר וככל שתמשיכו לגזור גזרות אנחנו רק מתקרבים יותר לאבא שבשמיים ...שתבינו שאתם בדיוק כמו הגזרות חד פעמית זו ממשלה שלא תחזור לעולם ...שתמחק מהר מאוד מהמפה הפול
לירון
5
מרן זצ"ל אמר על הבית היהודי זה בית של גויים כמה שהוא צדק נפתלי אתה עושה חילול השם אין לך חלק בעולם הבא רשע מרושע
אלישע
4
ירבעם בן נבט אותיות בנט שרת של הערבים יאיר לפיד וחבריו הגזלנים
ראובן
3
ממשלת השינוי 1 .לא רצו את מועצת חכמי התורה קיבלו את מועצרת השורא 2.אין כסף תוספת לחיילים כי נתנו את הכסף לחתולי רחוב 3.אין כסף לתלמידי ישיבות כי מעבירים מיליארדים לחמס בעזה 4. עכשיו נתחיל לראות את השינוי שהם דיברו עליו עים עליות מחירים בחיי יום יום של כולנו בסופרמרקט 5. לפיד היה מתלונן על החוק הונרו
בת שבע
2
לראש תומכי הטרור עבאס יש לו שחרור מבנט ושקד מלתת תשובות לחברי הכנסת עכשיו עבאס מנפח את החזה לאחר שאושר חוק החשמל והרס המתיישבים ביהודה ושומרון
עילאי
1
ממשלה שפוגעת בנשים וילדים רק בשל אמונתם - אין לה זכות קיום!
נעמה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים