כיכר השבת

ריאיון מיוחד

כך נקיים את "ונשמרתם" בצל המתיחות הביטחונית

בעקבות המתיחות וההסלמה בדרום הארץ, רס"ן (במיל.) יצחק טסלר מסביר בריאיון ל'כיכר השבת' על דרכי ההתגוננות מפני טילים עבור האזרחים, וכיצד מערכת החינוך תפעל (אקטואליה)

| כיכר השבת |
כך נקיים את "ונשמרתם" בצל המתיחות הביטחונית
(צילום: כיכר השבת)

בצל המתיחות הביטחונית ברחבי הארץ רס"ן (במיל.) יצחק טסלר מסביר בריאיון ל'כיכר השבת' מה דרכי ההתגוננות מפני טילים עבור האזרחים, וכיצד צריכים לנהוג בכל מה שקשור ללימודים בבתי הספר, בתלמודי התורה, ובהתכנסויות.

בתחילת דבריו מדגיש טסלר כי "צה"ל רואה בחומרה רבה את פעילות הטרור כנגד ישראל והוא ערוך ומוכן לפעול בנחישות ככל שיידרש, נגד ניסיונות לפגיעה באזרחי ישראל וריבונותה".

בנוגע לשגרה לצד המצב הביטחוני המתוח, אומר טסלר כי פיקוד העורף הפיץ הנחיות ולפיהן באזורים הבאים לא יתקיימו מחר לימודים או עבודה שאינה חיונית. ביישובי עוטף עזה, מערב לכיש, מערב הנגב, לכיש, מרכז הנגב, ודרום הנגב, כאשר בנוסף הונחו הרשויות המקומיות באזורים אלה לפתוח את המקלטים הציבורים.

בנוגע להתקהלויות באזורים שצוינו, הן יתאפשרו במתכונת של עד 10 אנשים בשטח פתוח, ועד 50 איש במבנה, כאשר במבנים שפועלים בהם על פי התו הירוק יורשו להתכנס עד 100 בני אדם.

באזור גוש דן והשפלה יתאפשרו התקהלויות ושירותים עד 30 בני אדם בשטח פתוח, עד 50 בני אדם במבנה סגור, ועד 300 בני אדם במבנה הפועל על פי מתווה התו הירוק.

בנוגע למקומות העבודה ופעילויות חינוכיות, מדגישים בפיקוד העורף, כי ניתן לקיים פעילות במבנה בתנאי שקיים מרחב מוגן תקני שניתן להגיע אליו בתוך זמן ההתגוננות. בשאר ערי הארץ החיים ימשכו כסדרם, בהתאם להגבלות הקבועות של הממשלה בכל מה שקשור לנושא נגיף הקורונה.

טסלר עונה על השאלה שרבים מאיתנו שאלנו - למה צריכים להמתין במרחב המוגן 10 דקות לאחר הישמע האזעקה? "מטח רקטות יכול לכלול מספר רב של רקטות שמשוגרות בהדרגה, ולכן גם אם ראיתם או שמעתם יירוט או נפילה של רקטה, ייתכן שהאיום טרם חלף". הסביר. "בנוסף, פרק הזמן שלוקח לשברי יירוט ליפול אל הקרקע עלול להימשך דקות ארוכות ולסכן את מי שיוצא מהמרחב המוגן לפני חלוף הסכנה".

בשל העובדה כי הרבה משפחות חרדיות הן משפחות ברוכות ילדים, טסלר אומר כי "יש לוודא שכל הילדים יודעים היכן ממוקם המרחב המוגן בביתם, ולהזהיר גדולים על הקטנים כי יש להיכנס אליו מיד בהישמע האזעקה, לסגור את הדלת ולהגיף את חלון המתכת.

"למי שאין בבית ממ"ד, יש לבחור חדר פנימי שבו יש מינימום קירות חיצוניים וחלונות ופתחים. אפשרי גם להיכנס לחדר מדרגות שבו אין חלונות, או לצאת לבניין שבו יותר משלוש קומות, אך אין להימצא בקומה העליונה או בקומת הקרקע".

במקומות שמתקיימים בהם לימודים, במידה ונשמעת אזעקה, כיצד נוהגים בדרך לבית הספר או לחיידר?

טסלר אומר כי אם אנחנו נמצאים בנסיעה ונשמעת צפירה עולה ויורדת, עלינו "לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה קרוב. במידה ולא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו - יש לצאת ולהתרחק מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

"בנסיעה באוטובוס בין עירוני או ברכבת, או שלא ניתן לצאת מהרכב, יש להתכופף מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות לאחר הישמע האזעקה".

לסיום אומר טסלר: "אני קורא לציבור החרדי להסביר לילדים את הציווי של 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' ולהזכיר להם כי הנחיות החירום מצילות חיים, וכי בהסלמות ובמבצעים קודמים ראינו כי אנשים שנהגו על-פי ההנחיות הצילו את חייהם וחיי משפחותיהם".

עוד מדגיש טסלר כי "בעלי טלפונים כשרים יכולים להתקשר למוקד המידע של פיקוד העורף בטלפון 104 שלוחה 6, ולקבל מידע המותאם למגזר, כולל בשפת האידיש".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים