לערבים יש את ה'אגודה לזכויות האזרח', 'אמנסטי' ועוד. לציבור החרדי אין עדיין גוף שיגן על זכויותיו.
בשבוע שעבר הוקמה עמותה ציבורית בשם "האגודה הירושלמית לשוויון", שמטרתה המוצהרת להיות פה ולהיאבק נגד כל גילוי של אפליה וקיפוח חרדים בעיר.
האגודה שמתגאה בהיותה א-פוליטית מתכוונת להילחם נגד קיפוח חרדים גם בהקצאת תקציבים עירוניים וממשלתיים לטובת הציבור החרדי בירושלים.
בהגדרת מטרותיה של העמותה נאמר כי היא "תפעל באמצעים ציבוריים, תקשורתיים ומשפטיים להוביל לצדק, שוויון ויושר ולהיאבק נגד קיפוח, אפליה ועריצות שלטונית".
הרקע להקמת האגודה היו אירועי החודשים האחרונים שהגיעו לשיא בהחלטתו של ראש עיריית ירושלים לנתק שכונות חרדיות משירותיים עירוניים בשל המהומות בבירה.
גם העובדה שחרדים רבים נאלצים בשל מצקות הדיור המחריפה לרכוש דירות בשכונות חילוניות שם הם חשופים להתנכלות מאורגנת של קבוצות באוכלוסייה שאינן רואות בעין יפה את ההתפשטות החרדית בירושלים, הביאה להקמת העמותה.
הרוח החיה מאחורי העמותה והיו"ר שלה, הרב ישעיה הורוויץ טוען שהתחושה הרווחת בקרב הציבור החרדי בירושלים, הינה תחושה של "אפליה ויחס גרוע". לדבריו, מבט שטחי בעוגת התקציב העירונית מאשר את התחושה החרדית, כאשר המערכת אינה לוקחת בחשבון את הגידול הטבעי בציבור החרדי והתקציבים אינם מותאמים לצרכיו.
העובדה שהאגודה מוגדרת 'ירושלמית', נובעת מכך שירושלים מכילה את הריכוז החרדי הגדול ביותר בארץ. "לא מן הנמנע שנפעל בכל רחבי הארץ", אומר הורוויץ, "אך בשלב הזה, התמקדנו בירושלים".
מדוע יש צורך בעמותה, יש לנו נציגי ציבור לא מעטים בירושלים.
"נכון, אנחנו לא באים להחליף אותם, אנחנו באים ככוח עזר, לסייע בידם. יש צורך בגוף שאינו פוליטי ואינו כבול להסכמים קואליציוניים".
מהו הערך המוסף שתתרמו לציבור החרדי בירושלים ובכלל?
"אנחנו נבצע מחקרי עומק, ונפעל משפטית ואזרחית למען שוויון לציבור החרדי מבלי להתייחס לשיוכו הפוליטי".
ימים יגידו האם אכן תצליח העמותה להגשים את מטרותיה. אבל כבר היום מבקשים ב'אגודה הירושלמית לשוויון' מכל תושב ירושלמי שחווה אפליה, טרטור או כל תופעה אחרת שנובעת מהיותו חרדי, לפנות לאגודה ולקבל את עזרתה.
הצגת כל התגובות