כיכר השבת

פוניבז' תעבור לחשמל סולארי?

הבוקר החלו פועלים להתקין קולטי שמש מעל גג בית המדרש "אהבת חסד" בגבעת ישיבת פוניבז' בבני ברק בניסיון להוזיל את עלויות החשמל. בקרוב גם בישיבת פוניבז'? (חרדים)

| 8 | כיכר השבת |
קולטים סולארים
קולטים סולארים (צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

בשנים האחרונות עוברים רבים מבעלי המפעלים התעשייתיים ברחבי הארץ לשימוש בחשמל המופעל על-ידי אנרגיה סולארית שעושה שימוש בקרני השמש.

בשל עובדת היותה של מדינת ישראל שטופת שמש ומזג האוויר הקיצי שורר בה במשך רוב השנה החליטו בעלי המפעלים כמו גם בעלי מבני אחסון ורפתות להתקין מעל גג המבנים מאות קולטי שמש המשמשים להפקת חשמל ירוק וחסכוני במחירי עלות בלבד.

כעת מתברר מגיע הטרנד גם אל מוסדות החינוך החרדיים, בתי הכנסת והיכלי הישיבות. הבוקר (חמישי) החלו פועלים להתקין קולטי שמש מעל גג בית המדרש "אהבת חסד" בגבעת ישיבת פוניבז' בבני ברק זאת במטרה שיהוו תחליף מוזל וחסכוני לחשמל, בתקווה שיוכלו לספק את כל תצרוכת החשמל של בית המדרש כולל המזגנים.

מדובר כאמור במיזם חדשני במיוחד שעלותו גבוהה יחסית אולם לדברי היוזמים ההשקעה צפויה להחזיר את עצמה בתוך כשנה.

ל"כיכר השבת" נודע כי נשיא הישיבה הגר"א כהנמן אישר למנהלי בית המדרש להתקין את הקולטים זאת בכדי שישמש כפיילוט ניסיוני לקראת התקנה אפשרית בעתיד של קולטי שמש מעל גג בניין הישיבה.

‫באם יוכח שאכן השימוש בחשמל הסלולארי מצדיק את העלויות הראשוניות ומהווה תחליף ראוי וזול לחשמל הרגיל הרי שהנהלת הישיבה תשים על גג ישיבת פוניבז' מאות קולטי חשמל שייצרו את התספוקת והאנרגיה להיכל הישיבה/

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מה זה להיות על הקו ולנסות להציג נציג בזקכרט שעתיים ואף אחד לא מרים. זה פשוט קטסטרופה! זה לא שרות, זה מזעזע!
אחד
3
מחזיר את הכסף.
נדמה לי
לוקח בערך 5 שנים
שלמה
2
החזיר את עצמו ב6 שנים
יצחק

הצגת כל התגובות

1
אם כולם יעשו יד אחת לדוגמה (רחוב שלם) ויעשו לוחות סולריים על הגג החיסכון שלהם יהיה ענק לכל החיים!!!! איני סוחר שלהם או משהו פשוט מחשבה שחלפה בראשי
שלום
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים