כיכר השבת

למכירה: הש"ס של מרן ב-50 אלף ד'

הש"ס בו למד מרן הרב עובדיה יוסף בעת ששהה במצרים, מוצע למכירה פומבית • אם יש לכם 50 אלף דולר, תוכלו לראות את ההערות של מרן על סוגיות הגמרא, מקרוב (חרדים)

| 18 | כיכר השבת |
חתימתו של הרב עובדיה על שער מסכת ביצה, ברקע הש"ס כולו
חתימתו של הרב עובדיה על שער מסכת ביצה, ברקע הש"ס כולו (צילום: כיכר השבת)

לאחר מכירתו של הרכב של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, והדיבורים על מכירת הדירה בה התגורר, מגיע תורו של הש"ס בו למד מרן. בסוף החודש יוצא סט הספרים למכירה פומבית בבית המכירות הפומביות 'קדם' בירושלים. בבית המכירות מעריכים כי הסט יימכר במחיר הנע בין 40 ל-50 אלף דולר. מרון ארן, מנהל מכירות ב'קדם' אומר כי "אנחנו גאים מאוד להציע את הפריט המיוחד הזה למכירה. מאז פטירתו של הרב יש התרגשות בקרב האספנים ובקרב הציבור בכלל מכל פריט שיש לו קשר אל הרב זצ"ל".

הש"ס שיוצע למכירה הינו סט שלם הכולל, סך הכל, תשעה-עשר כרכים. הספרים יצאו לאור במינכן בשנת 1949, ומדובר במהדורת הש"ס הראשונה שנדפסה בשלמות לאחר השואה על ידי רבני מחנות הפליטים בגרמניה. המהדורה עוצבה במיוחד לציון מאורע ההדפסה על אדמת גרמניה לאחר המלחמה, עם איורים של עיירה יהודית ושל מחנה עבודה מוקף גדרות תיל והכיתובים: "מחנה עבודה באשכנז בימי הנאצים" ו"כמעט כלוני בארץ ואני לא עזבתי פיקודיך". בחלק מהספרים מופיעה חתימתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, ובכרכים נוספים אף הגהות שלו על הנכתב בספרים.

(צילום: כיכר השבת)

הספרים שימשו את מרן בעת שהותו במצרים, בין השנים 1949-1950, ולאחר חזרתו לישראל. מדובר, למעשה באחד מהסטים המוקדמים ששימשו את מרן בלימודו, מה שמעלה את ערכו. אל הסט מצורף מכתב המאשר את האותנטיות שלו מאת אחד מבני משפחתו. בחלק מהספרים ישנם כמה דפים גזורים. על פי עדות בני המשפחה של הרב, היו אליו בניו, בהיותם ילדים קטנים, שנהגו לגזור את הדפים, ולפזרם.

הש"ס יוצע למכירה במסגרת מכירתם של "פריטים נדירים ומיוחדים" בסוף החודש בבית המכירות הפומביות 'קדם', הנחשב לאחד הגדולים בעולם במכירת פרטי 'יודאייקה'. מרון ארן מ'קדם' מוסיף כי "יש ביקוש גדול לספרים שהיו שייכים לפוסקים הלכתיים במאות הקודמות, והרב ללא ספק היה אחד הפוסקים הבולטים במאה האחרונה. לכן יש התעניינות רבה בפריט הזה לא רק בארץ אלא גם בעולם. מבחינת המחיר, ההערכה שלנו היא מאוד שמרנית. לאור ההתעניינות זה יכול להגיע גם למספרים הרבה יותר גבוהים".

תוכן שאסור לפספס
18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
אל המעיין היתה בבת עינו של מרן, ומחוסר כסף היא כורעת ברך לפני משרד החינוך, דבר שמרן התנגד לו. לבני מרן דאג מרן כבר בחייו, והם מסודרים עד דור שלישי.
דן סגל
9
קישקוש.
פרגון
8
כבוד הרבנים יוסף עניים ?? מה האובססיה למכור כל דבר של הרב? האין איזה בן שחשוב לו לשמור את שס אביו?
אביהו

הצגת כל התגובות

7
יש אנשי עסקים בארה"ב ובמקומות אחרים שישלמו פי שתיים.
אחד שיודע
6
חסרונו מורגש מאוד
אמתניק
5
לא ככה סתם אם זכרוני אינו מתעה בי,כשהציעו את רכבו של מ"רן המשפחה התנגדה לא? אולי פה הם מקבלים אחוזים? חחח.....
גולן
4
""אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו"".יפה ושווה ספר אחד של מרן זיע"א.מכל כסף וזהב שיש ..בעולם...
מלך מלך
3
בס"ד כואב הלב ממש בא לי לבכות. מורנו רבנו עטרת ראשנו. מה? זה לא יקר ללבכם שאתם מוכרים את זה והופכים את זה לדבר זול? ממש גועל נפש!!!!! לפי דעתי אני בהלם שהמשפחה רוצה למכור את זה בכסף במקום לשמור ולנצור את זכרו. ולשתף בזה את הרבים....
מיכל
2
די לעשות כסף על כל פריט קטן משולחנו של מרן תפסיקו לנצל ספרדים תמימים בטוחני שאם מרן היה שומע על זה הוא היה זועם ולפחות הכסף היה הולך לצדקה אבל למשפחת יוסף????? די כבר יש מספיק
שמואל
1
הגיע לידו ירושלמי של הגאון מוילנא עם הגהות בכתב ידו לאחר העיון שאל האם הערות נדפסו? כשנענה בכן, שאלו אותו כמה הוא מעריך זאת? ואז הוא אמר : כמה עולה גמרא ישנה עשרים ₪? זה מה ששווה בעניי!
יוסי12
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים