כיכר השבת

גזירת הגיוס

הגראי"ל לבחור: "תיסע להודו"

בחור ישיבה ביקש ממרן הגראי"ל שטיינמן שהוא רוצה להתגייס לצבא כי קשה לו לשבת וללמוד. ראש הישיבה הפתיע והשיב: "תיסע להודו". לבני הבית הסביר כי חשש שהבחור נשלח על-ידי אי אלו גורמים כדי להוציא הקלטה של ראש הישיבה מתיר ללכת לצבא. בנתיים, מאות בחורים בסכנת מעצר מיידית (חרדים)

| 40 | כיכר השבת |
לך להודו. הגראי"ל שטיינמן
לך להודו. הגראי"ל שטיינמן (צילום ארכיון: שוקי לרר)

גזירת הגיוס המרחפת על אלפי בני התורה ממשיכה לעורר דאגה הן בציבור הרחב ובנציגיו במפלגות החרדיות והן אצל גדולי ישראל ומנהיגי הדור.

שאלות רבות מונחות לפתחן של גדולי ישראל בנושא, מי בשאלה כיצד להתמודד עם צו כזה או אחר שהגיע לביתו ומי בהתייעצות בשאלות הרות גורל לגבי שירות צבאי או אזרחי.

בימים האחרונים, נכנס בחור ישיבה למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן, ברחוב חזון איש 5 בבני-ברק, וביקש להתייעץ עם ראש הישיבה.

הבחור, פתח ואמר כי אין לו חשק לשבת וללמוד בישיבה ושאינו מרגיש "טעם בלימוד". לדבריו, הוא מתחבט מה לעשות ושוקל ללכת ולהתגייס לצבא.

ראש הישיבה, שוחח עם הבחור וניסה לומר לו שינסה ללמוד רק גמרא או שינסה ללמוד דברים אחרים כמו הלכה או דברים קלים יותר, אך הבחור שב והתעקש כי הוא רוצה ללכת לצבא.

"תיסע להודו", הפתיע הגראי"ל שטיינמן בתשובתו לבחור.

עם צאתו של הבחור מביתו של ראש הישיבה, ניגשו בני הבית לגראי"ל ושאלו אותו לפשר תשובתו ומדוע דווקא להודו.

בחוכמתו כי רבה, השיב להם הגראי"ל: "מאיפה לי לדעת, אולי שלחו אותו ויש לו בכיס מכשיר הקלטה, ואחר-כך יילך לרדיו ולתקשורת ויפרסם שאמרתי שהוא יכול ללכת לצבא".

בתוך כך, בימים האחרונים מאות בחורי ישיבה שלא נענו להוראת מועצת גדולי התורה, ולא התייצבו בלשכת הגיוס עם קבלת הצו הראשון, נתונים בסכנה מיידית למעצר.

בימים האחרונים, פתחה המשטרה הצבאית במבצע רחב היקף לעצור את המשתמטים והעריקים מצה"ל. במשטרה הצבאית מעריכים כי מדובר במאות עריקים, והם מתכוונים להביא למעצרם של כולם. עד כה נעצרו קרוב ל-300 עריקים, מכל רחבי הארץ, והמבצע נמשך.

לפי הדיווח ב'קו החשיפות', בוועד הישיבות הצליחו להוביל לפתרון מיידי מול הגורמים בצבא, לפיו, בחורים שיתייצבו בימים הקרובים בלשכות הגיוס, יביאו לביטול צווי המעצר נגדם.

תוכן שאסור לפספס
40 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
16
בס"ד לא מצליחה להבין את זה. ומה עם הבחור המסכן? אם הוא פשוט בחור שבא לשאול דעת תורה? אם הייתי אני אצל כבוד הרב הגדול של זמנינו, לא הייתי רוצה לקבל תשובה מתוך חשש שיש לי מכשיר הקלטה. אחרי הכל הבחור נתקע עכשיו עם התשובה הזו.
שואלת
15
שלמד בחברון התגייס טס להודו ונהיה דתי בקושי
New
14
הוא היה בין התומכים שלן המח,ל החרדי
דוד

הצגת כל התגובות

13
בימים האלה שמאות בחורים נושאים בנטל באפית מצות .ובהשגחה ובשאר עשרה מכות הקשורים לחג,אז למה שלא ישא בנטל ויכשיר את המטבחים בצהל , דרך אגב אני מכיר מאות בחורים שמקבלים ויזה בשביל ללמוד פה ותשעים אחוז מהם עובדים נהגי מוניות באפית מצות,כשרות בקיצור כולנו נושאים בנטל,
צבי
12
כמו דין כל חילוני - לא רוצה לשרת? אתה מוזמן ללכת להודו. בשנייה שתחזור אתה הולך לכלא. לא חוזר לעולם? ברוך שפטרנו.
דויד
11
בשביל לעורר פרובוקצייה ולומר 'אני לומד תורה' בצו ראשון לא מגייסים אותך מיידית לצבא..
אביחי
10
הרי גם ככה אם הוא יתגייס הוא ילך להודו אחרי הצבא
מאיר ג
9
כך כולם ילמדו שאי אפשר לעבוד על רבנים כמו הגראי"ל שודאי ויש לו רוח הקודש
אהני
8
מה דעת תורה בנושא זה?
האברך דוד
האינטרנט זה לא המקום לקבל תשובות של דעת תורה
מאיר ג
7
וואו. עם מנהיגים מסוג כזה, אני חוזר לישיבה.
עריק מחיל ה'
או ואבוי לזמן שבו הפרט הזה, של מי שבא לשאול את השאלה, האדם שיושב מולך, הוא הפרט השולי שלא נכלל בתוך הפרטים האפשריים.
שואלת
6
כל בחור ישראלי בן 18 אומר יפה שלום לאבא ואמא ומתגייס להגנת ארצו ומולדתו. במונחים יהודים יותר הוא יוצא למלחמת מצווה. אבל זה לא נאה לבחור החרדי. הוא נולד לשבת על כסאו ולהמתין שיירד עליו מן מהשמים. ובכן, מאז שעברו ישראל את הירדן פסק המן, ומצוים אנו לעבוד כדי להביא את פרנסתנו. וכן, מצוים אנו לשמור על אר
אחד
5
שהוא לא אמר שילך לצבא זה בגלל הפרסום? זה הסיבה???
זאבי
4
להתפרק אחרי הצבא, אז הרב שטיינמן רצה לחסוך לו זמן
מאיר
חזק ביותר
חייל בצבא השם
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טו
2
ממש מעורר השראה, שהרב לא הוציא מפיו את ההוראה הטמאה להתגייס לצה"ל, תגידו לי נפלתם על הראש?! צה"ל זה מקום של הצלת נפשות- מצווה גדולה ללכת לשם!!
יהודה
ליהודה היקר! הייתי בצבא, בחיל האוויר ובגולני ויחד עם הרבה מאד דתיים. שם התקלקלתי מאד בשמירת הדת ואחרי שנים אולי זה מה שהביא אותי להיות חרדי. ראש ישיבת הסדר סיפר לי שהוא רואה באופן ברור שאין אחרת!! או שבחור מתקלקל או מתחזק בצבא. ואין אף אחד שנשאר דתי כמו שנכנס. לפרטים נוספים במייל passto88@gmail.com
גלעד
1
אז הסגתי היתר ללכת להודו
נפתלי
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים