כיכר השבת

כאן שביתה: עובדי נתב"ג בעיצומים

עובדי נתב"ג ישבתו מחר למשך 3 שעות - מ-11:00 עד 14:00, זאת כהזדהות עם עובדי הדואר שנמצאים בעיצומים בשבועות האחרונים, זאת בשל הכוונה לפטר מאות מהם (כלכלה)

| כיכר השבת |
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: יוסי זליגר / פלאש 90)

עובדי נתב"ג הודיעו כי ישביתו מחר (חמישי) את העבודה בשדה למשך שלוש שעות - מ11:00 עד 14:00, זאת כאות הזדהות עם מאסקם של עובדי דואר ישראל, שנמצאים בעיצומים כבר מספר שבועות, זאת בעקבות הכוונה לפטר מאות מהם.

השביתה תשפיע על כ-60 טיסות שנקבעו בשעות האלה, דבר שיפגע בהגעתם לישראל של 8,500 נוסעים. גורם ברשות שדות התעופה אמר כי בשעות הקרובות יקבלו כל חברות התעופה דיווח על השיבושים בכדי שיוכלו להיערך בהתאם.

כאמור, השביתה צפויה להתקיים בעקבות סכסוך העבודה שהכריזה ההסתדרות בשירות המדינה נגד כוונת המדינה לפטר כ-1,500 עובדים קבועים ולהחליף אותם בעובדים ארעיים במסגרת תוכנית ההתייעלות המתוכננת בחברה.

יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה, פנחס עידן, אמר כי "מפטרים עובדים לוקחים עובדים ומפטרים אותם בלי שיש להם עבודה אחרת. במשך שנים המדינה הפקירה את רשות הדואר ועכשיו מי שמשלם את המחיר הם העובדים".

יו"ר איגוד התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, אמר כי "מחאת העובדים היא הזעקה שלהם לשר האוצר. לא ייתכן שיזרקו 1,500 עובדים מסורים למעגל האבטלה ויחליפו אותם בעובדי קבלן. המאבק הוא עקרוני וחברתי וההסתדרות והאיגודים שבתוכה יעמדו כחומה בצורה לצד עובדי הדואר ולצמצום תופעת עובדי הקבלן והדלת המסתובבת. על שר האוצר לשבת עם יו,ר ההסתדרות ולפתור את המשבר".

לעיצומים בשירות המדינה עתידים להצטרף גם עובדי רשות המסים, שיפסיקו ממחר את הליכי גבייה ולא יתנו שירות לקהל הרחב. בנוסף, לא יתאפשר עדכון העברת בעלות על רכב במשרד התחבורה ובסניפי בנק הדואר.

במקביל, תימשך השביתה שהחלה היום ברשות לאכיפה וגבייה ולא תתאפשר קבלת קהל בלשכות ההוצאה לפועל ברחבי הארץ. כמו כן, לא יינתנו שירותי דואר במשרדי הממשלה, תימשך השבתת הטיפול במערך הקנסות של מערכת בתי המשפט, המשטרה והרשויות המקומיות, ולא יינתנו שירותי דואר דיפלומטי לשגרירויות והנציגויות הזרות בישראל.
גם לשכות הבריאות ימשיכו לשבות - למעט טיפול פניות הומניטריות של הציבור הרחב.

יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, אמר כי "עובדי שירות המדינה הם חלק בלתי נפרד ממאבקם הצודק של עובדי הדואר, העשויים למצוא עצמם ללא ביטחון תעסוקתי. אולם, חשוב להזכיר כי המחאה אינה ברמת המיקרו בלבד. אנו מוחים כנגד כל תופעה של ניצול עובדים - בין אם מדובר בהעסקת עובדי קבלן ועובדי כתף אל כתף, או אם בכוונת המעסיק לפטר עובדים מסורים בשיטת "הדלת המסתובבת".

כזכור, עובדי דואר ישראל נוקטים כבר כמה שבועות בעיצומים בשל מבוי סתום במו"מ על תוכנית ההבראה של החברה. למאבק העובדים הצטרפה ההסתדרות, שהכריזה בתחילת החודש על סכסוך עבודה בכל שירות המדינה.

הסכסוך מאפשר להסתדרות לנקוט בעיצומים בכל משרדי הממשלה, ביטוח לאומי ושירות התעסוקה תוך שבועיים. על פי ההסתדרות, הסיבה לסכסוך היא דרישת משרד האוצר לפטר כ-1,500 עובדים נוספים בדואר ישראל, זאת מעבר לפיטורים ופרישה של כ-1,000 עובדים שהוסכם עליו בעבר.

בהסתדרות טוענים כי המדינה מתנהלת באופן "חד צדדי" בכל הנוגע לרפורמות ושינויים מבניים בחברה, תוך התעלמות מהעובדים. מארגון העובדים נמסר כי "ההסתדרות מבקשת למחות בצעדיה על האופן שבו המדינה מנציחה דפוסי העסקה פוגעניים כגון: 'הדלת המסתובבת', עובדי כתף אל כתף והרחבת התופעה של עובדי הקבלן".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
כלכלה בארץ