![שליח 'כיכר' להודו בריאיון עם ניר ברקת: "זה הדבר הבא" | צפו](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/12/03a2a690-e93e-11ef-a4d3-d3790dace9dd__h1080_w1920.jpg)
![שליח 'כיכר' להודו בריאיון עם ניר ברקת: "זה הדבר הבא" | צפו](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/12/03a2a690-e93e-11ef-a4d3-d3790dace9dd__h1080_w1920.jpg)
במסגרת הנסיעה המיוחדת של שר הכלכלה ניר ברקת להודו, הצטרף אליו שליח 'כיכר השבת', שי ברקוביץ, שערך עמו ריאיון מרתק וחשוב.
הריאיון המלא
שליח 'כיכר': צהריים טובים, כבוד השר, אנחנו נמצאים כאן בהודו עם המשלחת המעניינת שיצאה מישראל לפה, לועידת העסקים, ובאמת האווירה פה היא מאוד בשמיים, אני רואה, אני מדבר עם אנשי עסקים גם ישראלים, שערכו פגישות וגם עם חלקם גם מההודים, ואני רואה באמת התלהבות מאוד גדולה. השאלה היא האם באמת ההיתכנות לשיתופי פעולה כרגע, במצב הנוכחי, שבעצם ישראל יותר תורמת טכנולוגיות להודים, ונראה שההודים ירכבו על הטכנולוגיות הישראליות כדי למנף את הכלכלה שלהם עצמם.
ניר ברקת: קודם כל, המשלחת הזאת, הרעיון נולד כשהייתי פה בדצמבר, אצל שר הכלכלה ההודי ואנחנו רואים עין בעין, גם את ההזדמנויות וגם את הסיכונים של שתי המדינות. תראו, הודו היא מפלצת, זה ענק שמתעורר, אחד פסיק ארבע מיליארד אנשים, הם פי מאה חמישים גדולים מישראל, אבל הצמיחה שלהם היא כל כך מהירה, שברור לכולם שהם הופכים, הודו של מחר זה לא מה שהיה אתמול.
ניר ברקת: הודו מתפתחת בקצב ענק, והיא הופכת להיות מרכז בינלאומי גדול, לא רק לעצמה, היא פי שלושה יותר גדולה מאירופה, אלא לכל האזור וכל המדינות ובכלל בכל העולם. ואני מאמין שהודו זה הדבר הגדול הבא, שאנחנו מייצרים שיתופי פעולה איתם, זה ווין ווין, שנינו מרוויחים, זה אחד ועוד אחד שווה עשר.
ניר ברקת: כי אנחנו עם קטן, עשרה מיליון אנשים, הם אחד פסיק ארבע מיליארד, אבל משרתים מיליארדים סביבם, וכשאתה יודע לעשות איתם עסקים, הם משווקים את המוצרים שלך בשווקים הבינלאומיים, שנינו מרוויחים. הם צומחים יותר מהר, ואנחנו כמובן נהנים מהפירות הללו.
ניר ברקת: אנחנו עושים כחמישה מיליארד דולר סחר איתם, אבל זה עשירית ממה שהיינו יכולים לעשות איתם. וגם השר פיושגויאל, שר הכלכלה ההודי, שהוא חבר יקר, מאוד אוהד ישראל, ונהיינו חברים מאוד מאוד טובים, כמו שראש ממשלת הודו, מודי, התחבר מאוד לראש ממשלת ישראל נתניהו, אתה רואה שהעמים יודעים לחיות ביחד.
ניר ברקת: יש לנו עובדים הודים שעובדים בישראל, יש המון תיירים ישראלים שנהנים מהודו, אתה רואה שהאנשים אוהבים אחד את השני, ועכשיו, אחרי שטראמפ נבחר, והוא בא ואומר, יש לו קצת אתגרים עם הסינים, אז ההודים רואים בזה הזדמנות ענקית. ובכלל, אנחנו באמת רואים הזדמנות מאוד מאוד טובה, אתה לא יכול להסתכל רק על צד אחד של המטבע, זה אותו מטבע, משני הצדדים, שנינו מבינים את ההזדמנות הגדולה בלעשות עסקים עם הודו.
האם זה רק טכנולוגיות ישראליות? או גם מהיצרן הקטן, נגיד, בהקשרים, נגיד, יודאיקה, או כל מיני מוצרים שקשורים למגזר החרדי, ש... הם אחד מהסקטורים הצרכנים הגדולים בארץ. גם להם יהיה פה אולי איזשהו חזון לשיתוף הפעולה?
ניר ברקת: יש פה הזדמנויות אדירות, יש כאן במשלחת גם אנשים שבאים לעשות יבוא לישראל. כלומר, שאלתי את שר הכלכלה ההודי, כמה מוצרים שהם משווקים הם מייצאים לחו״ל, עומדים בתקן האירופי? 90% ממה שהם מייצאים, כלומר יבוא אלינו, עומד בתקן האירופי. כלומר, מה שטוב לאירופה, טוב לישראל, זה גם כל מה שמיוצר בהודו ומביאים לישראל, עומד בתקן האירופי. ויש כאן יבואנים חכמים שמחפשים להביא סחורה מכאן, שעומדת בתקן האירופי, זה בסדר.
ניר ברקת: עכשיו, גם היצור פה הרבה יותר זול. אז כל מי שחכם ורוצה לייצר מוצרים לכל העולם, זה יכול להיות יודאיקה, כל דבר אחר, היצור פה יותר זול מסין. והם על זה בונים, הם בונים על זה שיותר ויותר עסקים יבואו ויעבדו עם הודו, והם יודעים בדיוק עם מי הם מתחרים.
טוב, באמת, אני רוצה לציין את האש בעיניים, גם אצלכם וגם אצל שר הכלכלה ההודית שראיתי. באמת, זה עושה... נותן השראה מאוד גדולה, ואני רוצה לכם בהצלחה.
ניר ברקת: תודה רבה.