רכיבים
- 4 ירכי עוף עם עור
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 ראש חסה אייסברג
- 2 כפות דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף + עוד, לפי הצורך
- 1 כפית חומץ
אופן ההכנה:
1. מייבשים את ירכי העוף בנייר סופג; מתבלים את כולו במלח. מניחים במחבת גדולה עם העור כלפי מטה.
2. מבשלים את ירכי העוף על אש בינונית, ללא הפרעה, עד שהעור מזהיב, כ-15 דקות. הופכים וממשיכים לבשל עד שהן מוכנות, 10-15 דקות נוספות.
3. בינתיים חותכים את האייסברג לרבעים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.
4. מוציאים את ירכי העוף מהמחבת. טורפים פנימה את הדבש, רוטב הצ'ילי והחומץ, עד לאיחוד. מחזירים את ירכי העוף למחבת ומצפים ברוטב.
5. להגשה, מחלקים את ירכי העוף ואת פרוסות החסה בין ארבע צלחות. מזלפים בנדיבות את הרוטב על החסה ומגישים עם עוד רוטב צ'ילי חריף, לפי הצורך.