כיכר השבת

מה אוכלים היום?

עוף מהיר ותפוחי אדמה אקסטרה עסיסיים

מה אוכלים היום? תנו לנו לסגור לכם פינה. והפעם: המנה הכי קלאסית בספר של עוף ותפוחי אדמה - עם טוויסט קטן ומושלם. מתכון לחזה עוף במחבת שמגישים לצד תפוחי אדמה עסיסיים בתנור ברוטב לימוני מענג. כל מה שנשאר לכם זה להוסיף בצד את סלט הירקות האהוב עליכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חזה עוף במחבת לצד תפוחי אדמה בתנור
חזה עוף במחבת לצד תפוחי אדמה בתנור (צילום: Dmitriy Ganin from Pexels)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לעוף:

  • 4 נתחי חזה עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית או תחליף חמאה איכותי

לתפוחי האדמה:

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי מזן ראטה (קליפה אדומה), מקולפים וחתוכים עבה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 3 שיני שום לא מקולפות, כתושות
  • 2 לימונים, חצויים
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כוס (240 מ"ל) ציר עוף או ציר ירקות, חם / מים חמים עם אבקת מרק

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת תפוחי האדמה:
1. לסיר ברזל יצוק רחב או לתבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות, מפזרים מעל את האורגנו ומערבבים הכל יחד.

2. מוסיפים את שיני השום, חצאי הלימונים וענף הרוזמרין, יוצקים על הכל את ציר העוף / ציר הירקות / המים - הנוזל צריך להיות חם, מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

3. מוציאים מהתנור, סוחטים על הכל את הלימונים (או רק מחצית מהם, לפי הטעם), מערבבים היטב ואופים 30-45 דקות נוספות ללא כיסוי או עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מכינים את העוף:
4. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהשמן חם, מטגנים בו את נתחי העוף כולם יחד במשך 3 דקות. הופכים, מטגנים 5 דקות נוספות ומוציאים לצלחת.

מגישים את חזה העוף ותפוחי האדמה מיד, כשהכל חם, לצד סלט ירקות שאתם אוהבים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף