רכיבים
- 1 מגש נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות / מרובעים / מלבנים
- 1 כוס שמן לטיגון
- שומשום להגשה
לטמפורה:
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כפית סודה לשתייה / אבקת אפייה
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מלח
לרוטב צ'ילי:
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס טריאקי
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף דבש
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב עם מזלג או מטריפה ידנית את כל רכיבי הטמפורה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים פנימה את רצועות העוף, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לספיגת טעמים.
2. בסיר קטן על אש בינונית, מניחים את כל רכיבי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ייחרך, עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. מכבים את האש.
3. במחבת בינונית, מחממים היטב כוס שמן ומטגנים את רצועות העוף עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג ומשם לכלי הגשה. יוצקים על השניצלונים את הרוטב החם ומגישים מיד, לצד פירה או אורז וסלט ירוק גדול.