כיכר השבת

יתחסלו ברגע

מה אוכלים לצהריים? שניצלונים בטמפורה

מלי יהודיוף עם מתכון לשניצלים קטנים ועסיסיים מחזה עוף עטופים במעטפת דקה ופריכה עם רוטב צ'ילי מתוק מעל. הכי טעים להגיש אותם לצד אורז או פירה תפוחי אדמה או בטטות וסלט ירוק גדול בצד (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
שניצלונים בטמפורה עם רוטב צ'ילי מתוק וסויה
שניצלונים בטמפורה עם רוטב צ'ילי מתוק וסויה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 מגש נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות / מרובעים / מלבנים
  • 1 כוס שמן לטיגון
  • שומשום להגשה

לטמפורה:

  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית סודה לשתייה / אבקת אפייה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח

לרוטב צ'ילי:

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס טריאקי
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב עם מזלג או מטריפה ידנית את כל רכיבי הטמפורה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים פנימה את רצועות העוף, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לספיגת טעמים.

2. בסיר קטן על אש בינונית, מניחים את כל רכיבי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ייחרך, עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. מכבים את האש.

3. במחבת בינונית, מחממים היטב כוס שמן ומטגנים את רצועות העוף עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג ומשם לכלי הגשה. יוצקים על השניצלונים את הרוטב החם ומגישים מיד, לצד פירה או אורז וסלט ירוק גדול.

(צילום: מלי יהודיוף)
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם זה טעים גם לשבת בבןקר?.. יום אחרי ההכנה?
ללא שם
עוף