רכיבים
- 6 משולשי עוף
- 1 כוס אורז לבן לא מבושל, שטוף היטב ומסונן
- 2 לימונים
- 4 כפות שמן צמחי או שמן קנולה
- 1/2 2 כוסות ציר עוף או מים (אפשר להוסיף למים מעט אבקת מרק)
לתערובת התיבול:
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
- 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי (אופציונלי)
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל רכיבי תערובת התיבול בקערה קטנה, פורסים לימון אחד לפרוסות דקות מאוד וסוחטים היטב את הלימון השני.
2. שוטפים את העופות, מייבשים אותם ומניחים אותם בקערה גדולה. מזלפים מעל 2 כפות שמן ומצפים את העופות היטב מכל צד. מפזרים על העופות מחצית מתערובת התיבול ומצפים אותם בתערובת מכל צד.
3. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם, מסדרים במחבת את העופות בשכבה אחת ומבשלים אותם במשך 5-6 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהם משחימים קלות. הופכים את העופות, מבשלים 3-4 דקות נוספות ומוציאים אותם לצלחת.
4. אם המחבת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמן, מחכים שהוא יתחמם ושופכים פנימה את האורז. מטגנים במשך 3-4 דקות על אש בינונית ואז מפזרים מעל את המחצית השנייה של תערובת התיבול ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב לציפוי מלא ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות.
5. יוצקים למחבת את ציר העוף או המים, מערבבים היטב ואז מסדרים את העופות על האורז ובעזרת כף, יוצקים על העופות את הנוזלים שבמחבת. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים (כדאי לבדוק את התבשיל כל 10 דקות).
מכבים את האש, מסדרים על התבשיל את פרוסות הלימון, מפזרים מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים מיד, חם.