רכיבים
- חלקי עוף (משולשים ושוקיים) במשקל כולל של 1.3-1.8 ק"ג
- 4 כפות שמן זית
- עלים מ-2 ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לרבעים
- 340 גרם עגבניות שרי
- 1 בצל צהוב גדול, חתוך לרבעים ואז פרוס
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 4-6 ענפי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את העופות, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מחצית מעלי הרוזמרין, 2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ואת שבבי הצ'ילי הגרוס. מערבבים בעדינות ומניחים בצד, בטמפרטורת החדר, במשך 30 דקות או מעבירים למקרר עד 8 שעות.
2. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות. בקערה גדולה, מניחים את רבעי תפוחי האדמה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, המחצית השנייה של עלי הרוזמרין, העגבניות והבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים הכל ושופכים את תכולת הקערה בשכבה אחת לתבנית גדולה.
3. מסדרים מעל את העופות כשהעור כלפי מעלה, יוצקים על הכל את היין ומסדרים מעל את ענפי הבזיליקום.
4. מכסים את התבנית בנייר כסף או מכסה תואם ואופים במשך 30 דקות.
5. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף או המכסה ומגביהים את חום התנור לחום הגבוה ביותר. אופים ללא כיסוי במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהעוף שחום, תפוחי האדמה רכים והנוזלים הצטמצמו. מסירים את ענפי הבזיליקום ומגישים מיד.