כיכר השבת

מה אוכלים היום?

אין עסיסי כזה: ארוחה משפחתית זריזה וטעימה

מורן פינטו עם מתכון לפרגיות אפויות במרינדה של שום וסילאן, נתחים עסיסיים עטופים בחריפות מתקתקה וממכרת - 10 דקות עבודה, השרייה של שעתיים עד לילה שלם, אפייה של שעה בתנור והארוחה מוכנה. בינתיים תחליטו עם איזו תוספת אתם מגישים אותן (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
פרגיות אפויות במרינדה של שום וסילאן
פרגיות אפויות במרינדה של שום וסילאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 פרגיות
  • 1 כף פפריקה
  • 6 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/3 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 3 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים, מלבד הפרגיות, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. מוסיפים את הפרגיות לקערה, מערבבים עד שהן מצופות לגמרי במרינדה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם.

3. מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים מעל את המרינדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה, עד שהן מקבלות גוון שחום יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
האם מדובר בפרגיות עם עור והאם כדאי לחסות?
ללא שם
4
מתאים להכין מחזה עוף??
מתאים לחזה עוף?
3
האם לכסות באפיה
חנה

הצגת כל התגובות

2
האם צריך לכסות?
ילוק
1
נשמע מעולה
נשמע מעולה
עוף