רכיבים
- 14 עלי סיגר עגולים
- שמן לאפייה
למילוי:
- 2 כפיות שמן קנולה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
- 1/2 כפית שום מגורד דק
- 2 בצלים צהובים בינוניים, קצוצים דק
- 1 כפית זרעי כמון, קלויים
- 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית כורכום
- 450 גרם עוף טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית חומץ
- 1/2 כפית תבלין גאראם מסאלה
- 2-3 פלפל צ'ילי תאילנדי ירוק טרי, קצוץ
- 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפיות שמן, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את הבצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 5-7 דקות, עד לשקיפות.
2. מוסיפים את זרעי הכמון, אבקת הצ'ילי, הכוסברה הטחונה והכורכום. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 30-60 שניות.
3. מוסיפים את העוף, המלח והחומץ, מגביהים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים במשך 10-15 דקות ותוך כדי מפוררים את העוף, עד שכל הנוזלים מתאדים והעוף מבושל אך לא יבש.
4. מוסיפים את הגראם מסאלה והצ'ילי התאילנדי, מערבבים הכל יחד 30-60 שניות, מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה. מערבבים היטב ונותנים למילוי להצטנן.
הרכבת הסמוסות:
5. חוצים באמצע כל עלה סיגר, כך שיתקבלו 28 חצאי עיגולים.
כך יוצרים משולש מכל חצי עיגול: על משטח עבודה נקי, מניחים את חצי העיגול, כשהצד המעוגל קרוב אלינו. אוחזים בקצה המעוגל ומקפלים אותו כלפי מעלה, לקצה הישר. מניחים ממילוי העוף בקצה הימני ומקפלים את הקצה פנימה. ממשיכים לקפל, משולש אחר משולש ואת הקצה הסופי מכניסים פנימה, כדי לסגור את המשולש. בשלב הזה אפשר לאחסן את המשולשים בכלי אטום במקפיא וכשרוצים, להפשיר ולאפות.
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים בנייר כסף תבנית גדולה עם שוליים בגובה 2.5 ס"מ, יוצקים לתבנית שמן בגובה 0.5 ס"מ, מסדרים בפנים את כל המשולשים בשכבה אחת ויוצקים עליהם מהשמן שבתבנית. אופים במשך 6-8 דקות ואז הופכים את המשולשים ואופים 6-8 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג או לרשת תנור לספיחת הנוזלים ומגישים מיד, חם, לצד מטבלים.