עוף שלם אפוי עם פרחי כרובית ועגבניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 עוף שלם
- 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
- 2 בצלים סגולים, פרוסים
- 4 עגבניות, חתוכות גס
- 20 עלי בזיליקום
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן
- 1 כף תבלין גריל
אופן ההכנה:
1. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מניחים את העוף בשלמותו כשהחזה פונה כלפי מעלה.
2. מסדרים סביב העוף את הירקות ועלי הבזיליקום, יוצקים מעל את השמן ומתבלים במלח, פלפל שחור ותבלין גריל.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי.