רכיבים
- 4 ירכי עוף
- ½1 כוסות רוטב ברביקיו, או לפי הצורך - למרינדה ולציפוי העוף
- 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום לניקוי קל יותר; מניחים בצד.
2. מניחים את ירכי העוף בתוך שקית ריצ'רץ' גדולה, מכסים ברוטב הברביקיו, סוגרים ומנערים בזהירות; מניחים בצד להשריה בזמן הכנת הבטטות.
3. לתבנית האפייה המוכנה, מוסיפים את הבטטות בשכבה אחידה. מטפטפים בצורה אחידה את שמן הזית, מפזרים מלח ופלפל ומקפיצים לציפוי אחיד.
4. מניחים את ירכי העוף (עם העור כלפי מעלה) מעל הבטטות. שופכים את המרינדה מהשקית מעל כל חתיכת עוף לציפוי עבה ונדיב. אופים כ-35-40 דקות או עד להזהבה והשחמה. זמני הבישול המדויקים ישתנו על פי גודל ירכי העוף והבטטות. מגישים מיד.