רכיבים
- 8 פרגיות על העצם או משולשי עוף
- 4-5 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 כוס תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו מרווה, פטרוזיליה, תימין ורוזמרין)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה פרווה / סויה או חלב קוקוס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן ומטגנים את העופות משני הצדדים עד להזהבה טובה.
2. מוציאים את העופות לצלחת, מוסיפים למחבת את השום מטגנים 30 שניות ואז יוצקים פנימה את היין, השמנת המתוקה הפרווה ואת עשבי התיבול. מערבבים ומסדרים את העופות במחבת כשהעור כלפי מעלה. מתבלים מעל במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.
אם אין לכם מחבת שמתאימה גם לאפייה, ניתן לבצע את סעיפים 1-2 במחבת רגילה ואז לשפוך את הרוטב לתבנית אפייה ולסדר מעל את העופות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהעופות מבושלים אך עסיסיים ומלאים ברוטב ולא יבשים. מגישים מיד עם אורז לבן ו/או לחם טרי.