כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הכריך המושלם: עוף מפורק ברוטב ברביקיו

מתכון לעוף מפורק ברוטב ברביקיו פיקנטי עם ראנץ' אבוקדו ובערך כל דבר נוסף שתרצו להוסיף ללחמניית הבורגר - כי אין כמו כריך עמוס בכל טוב כדי לסגור יום ארוך (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עוף מפורק עם ראנץ' אבוקדו
עוף מפורק עם ראנץ' אבוקדו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות, ללא עור וללא עצמות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2 כוסות רוטב ברביקיו
  • 1/2 כוס בירה לבנה מכל סוג
  • 3 כוסות כרוב מגורר
  • 2 כוסות גרגרי תירס
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 2 כפות עירית טרייה קצוצה
  • <a href="https://www.kikar.co.il/335173.html">לחצו כאן לרוטב ראנץ' אבוקדו מהיר וטעים</a>
  • לחמניות המבורגר או טורטיות

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את נתחי העוף, עם הצ'ילי, הפפריקה, הקינמון, קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור לציפוי מלא.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים 1 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף וצולים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד.

3. מנמיכים לאש קטנה ויוצקים לסיר את רוטב הברביקיו והבירה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים. בתום הבישול, בעזרת 2 מזלגות מפרקים את העופות ל"חוטים" ומערבבים פנימה את 3/4 מכמות הכוסברה.

4. בקערה, מערבבים את הכרוב עם כמה כפות של ראנץ' אבוקדו, התירס, הכוסברה שנותרה והעירית ומתבלים במלח.
אופן ההגשה: מחלקים את העוף המפורק כשהוא חם בין 6 לחמניות המבורגר או טורטיות , מניחים מעל מתערובת הכרוב ויוצקים בנדיבות על הכל מראנץ' האבוקדו. מגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף