כיכר השבת

מארחים בסטייל

שיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה נהדר

השפית מורן פינטו עם מנת אירוח מרשימה שמבוססת על 50 אחוזים של טעם ו-50 אחוזים חשובים לא פחות של הגשה. כל אחד מהסועדים מקבל מנה שאומרת לו, הכנו את זה במיוחד בשבילך והנה הוא כבר מרגיש בבית (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
שיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה
שיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן
  • 5 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוץ

לפירה בטטה:

  • 4 בטטות, קלופות
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 טיפות שמן

להגשה:

  • רוטב טריאקי
  • שומשום שחור

אופן ההכנה:

1. לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות מאורכות בגדול שווה.

2. מחממים היטב מחבת פסים או פלנצ'ה וצולים כל קציצה במשך 4 דקות מכל צד.

3. במקביל, מבשלים את הבטטות בסיר מלא מים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן שומשום ומערבבים היטב.

לכל סועד, מניחים בצלחת אישית מפירה הבטטה, נועצים שיפוד ארוך בקציצת עוף אחת ומניחים מעל. יוצקים מעל קצת רוטב טריאקי, מפזרים שומשום שחור ומגישים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
אני מחפש עדיין את מתכון השיפודים.
יצחק פרידריך
5
האם אפשר פטרוזיליה במקום קוסברה?
רותי
4
יוצא סבבה
תהילה כהן

הצגת כל התגובות

3
מומלץ בחום:)
תהילה כהן
2
ברכיבים של הפירה כתוב שיש להוסיף שמן ובאופח ההכנה כתוב שמן שומשום מה נכון יותר?! ואם זה באמת שמן שומשום איזה טעם זה נותן לפירה ביחס לטריאקי?! תודה וחג שמח
אורלי חבסוב
1
בתמונה זה לא בשר טחון
מה נסגר
עוף