כיכר השבת

קציצות בשר אסייתיות - אותנטיות ועסיסיות

ספגטי וכדורי בשר? פיהוק. בואו נלך על קציצות אסייתיות דביקות עם אטריות או אורז לבן - כטוויסט חדש ומהנה לקלאסיקה ישנה (ומשעממת, בואו נודה על האמת) ונקבל מנה מצוינת לארוחת צהריים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
קציצות בשר אסייתיות
קציצות בשר אסייתיות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • תרסיס שמן
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טחון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס רוטב הויסין / טריאקי
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוטב סויה

להגשה:

  • שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומרססים אותו בתרסיס שמן.

2. בקערה בינונית מערבבים יחד את הבשר, פירורי הלחם, הבצל הירוק, הביצה, השום, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, המלח והפלפל.

3. מעצבים את התערובת לכדורים ומניחים על תבנית האפייה.

4. אופים עד שהקציצות מבושלות לחלוטין, במשך 17-20 דקות.

5. לבינתיים, מכינים את הרוטב: בזמן שהקציצות נאפות, מחממים את שמן השומשום בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים כדקה.

6. מוסיפים את רוטב ההויסין/טריאקי, חומץ האורז, הדבש ורוטב הסויה; מביאים את התערובת לרתיחה. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט, בערך 5 דקות. שומרים על חום האש נמוך. לאחר סיום הבישול של הקציצות מוסיפים אותן לסיר ומערבבים עד שהן מצופות היטב ברוטב.

7. מפזרים את השומשום על הקציצות ומגישים אותן לצד אורז לבן או ספגטי.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בס"ד הקציצות יוצאות קשות ולא אווריריות. רצוי להשתמש בבצל לבן, או הוסיף עוד ירק כלשהו כדי שהבשר לא יהיה דחוס. בנוסף, הרוטב חזק מדי.
אהרון דב מאייר
עוף