רכיבים
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם, רצוי מזן פנקו
- שמן
לבלילת הציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כף מיונז
- 1/2 1 כפות חרדל דיז'ון (או כל חרדל אחר)
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ
לרוטב:
- 1/3 כוס מיונז
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות דבש
- 1-2 כפיות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. משמנים קלות תבנית אפייה ומפזרים מעל בשכבה אחת את פירורי הלחם. אופים במשך 3-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהתנור ומעבירים לקערה.
3. מערבבים בקערה (נפרדת) את מרכיבי הבלילה עד לשילוב מלא.
4. מצפים כל רצועת עוף בבלילה - רצוי להיעזר כאן במלקחיים או מזלג - ואז מצפים בפירורי הלחם ומעבירים לתבנית מוכנה עם רשת אפייה מעל לאפייה שווה (לא חובה, אבל כדאי).
5. מזלפים מעט שמן על השניצלים, מפזרים מעט מלח (אם רוצים) ואופים במשך 15-20 דקות עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב יפה. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ומגישים מיד, לצד הרוטב.