כיכר השבת

ארוחה משפחתית

מה אוכלים היום? תבשיל עוף עם המון ירקות כתומים

השפית מורן פינטו עם ארוחה משפחתית טעימה ועסיסית: תבשיל עוף חורפי עם בטטות, דלעת, דלורית וגזר בתוספת תיבול שום ובהרט שעושה עבודה טובה יותר כשהוא טרי (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
תבשיל עוף וירקות כתומים
תבשיל עוף וירקות כתומים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקי עוף בשרניים
  • 4 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 1 דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 400 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 7 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ראשי שום מקולפים ושלמים
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד להזהבה טובה. מוציאים לצלחת.

2. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר, את כל הירקות החתוכים ואת ראשי השום בשלמותם, מקולפים. מנערים בעדינות את הסיר, ומבשלים במשך 8 דקות, עד שהירקות מתחילים להגיר נוזלים.

3. מחזירים את העופות לסיר, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מאד טוב המרשם בבקשה מה זה בהרט ואם אפשר באנגלית תודה מראש ניסיתי בתרגום גוגל וזה נתן אותו שם.
שרה
1
ליקקו את תחתית הסיר
בשלנית
אולי גם יעניין אותך
עוף