כיכר השבת

מה אוכלים היום?

יוצאת מהלאפה: שווארמה ברוטב עגבניות ואורז

השפית מורן פינטו מוציאה את השווארמה מהלאפה הקלאסית, ומגישה מנה מוצלחת לא פחות: מתכון לשווארמה ברוטב עגבניות שמגישים עם אורז לבן והמון ירקות. הבשר מוכן תוך פחות משעה, ובינתיים, כשהוא על האש, מכינים את האורז והירקות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
שווארמה ברוטב עגבניות ואורז
שווארמה ברוטב עגבניות ואורז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם שווארמה מחזה הודו
  • 3 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי טבעות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1/2 כוס מים
  • מעט שבבי צ'ילי גרוס יבש (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת שווארמה ברוטב עגבניות:

1. חותכים לקוביות את השווארמה.

2. מחממים את השמן בסיר סוטז' רחב ונמוך, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, תוך ערבוב לעתים קרובות.

3. מוסיפים לסיר את העגבניות, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות.

4. מוסיפים את קוביות השווארמה לסיר, ממשיכים לערבב ולהקפיץ במשך 3 דקות על אש בינונית. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ואם רוצים שווארמה פיקנטית וחריפה יותר, מוסיפים שבבי צ'ילי גרוס.

5. מוסיפים חצי כוס מים לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.

6. במקביל, מכינים אורז לבן וחותכים המון ירקות.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף