שווארמה ברוטב עגבניות ואורז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- 700 גרם שווארמה מחזה הודו
- 3 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי טבעות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 4 כפות שמן
- 1 כף שטוחה כמון
- 1/2 כוס מים
- מעט שבבי צ'ילי גרוס יבש (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת שווארמה ברוטב עגבניות:
1. חותכים לקוביות את השווארמה.
2. מחממים את השמן בסיר סוטז' רחב ונמוך, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, תוך ערבוב לעתים קרובות.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות.
4. מוסיפים את קוביות השווארמה לסיר, ממשיכים לערבב ולהקפיץ במשך 3 דקות על אש בינונית. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ואם רוצים שווארמה פיקנטית וחריפה יותר, מוסיפים שבבי צ'ילי גרוס.
5. מוסיפים חצי כוס מים לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.
6. במקביל, מכינים אורז לבן וחותכים המון ירקות.