כיכר השבת

הכי טעים: עוף ותפוחי אדמה בתנור

המנה שעושה טוב על הלב וכל כך פשוט וקל להכין אותה: מתכון להכנת עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור. שילוב נפלא וטעים שמתקבל באהבה בכל ארוחה משפחתית (מתכונים, אוכל)

| 1 |
עוף ותפוחי אדמה בתנור
עוף ותפוחי אדמה בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 6 שיני שום גדולות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:

רגע לפני: המנה שעושה טוב על הלב וכל כך פשוט וקל להכין אותה: מתכון להכנת עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור. שילוב נפלא וטעים שמתקבל באהבה בכל ארוחה משפחתית.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומבשלים אותם במשך 4 דקות במים רותחים, יחד עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומעט מלח. בסוף הבישול, מעבירים רק את תפוחי האדמה לקערה נפרדת, ואל שופכים את המים.

• מעבירים את כרעי העוף לסיר עם המים, בו בושלו תפוחי האדמה, ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש, ושופכים את המים.

• משמנים תבנית במעט שמן זית, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצפיפות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים את העוף על תפוחי האדמה.

• פורסים את שיני השום ומטגנים קלות במחבת עם מעט שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מזהיב.

• מפזרים את שיני השום בין תפוחי האדמה וכרעי העוף, יוצקים מעל את השמן בו טוגנו שיני השום, ומתבלים שוב במלח ופלפל.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה.

• מסירים את הכיסוי, בעזרת כף עץ מערבבים את העוף ותפוחי האדמה עם הרוטב, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 30 דקות נוספות.

אופן ההגשה: חם. רגע לפני, מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עוף