כיכר השבת

כרעי עוף עם חצילים ברוטב עגבניות

מנת עוף חגיגית בסגנון בלקני עדין המתאימה לארוחת שבת וחג, או אירוח מעט יוצא דופן: מתכון להכנת כרעי עוף עם רצועות חצילים קלויים ברוטב עגבניות ויין לבן (מתכונים, אוכל)

|
כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות
כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף
  • 1 חציל
  • 4 שיני שום
  • 3 עגבניות
  • 12 זיתים מגולענים
  • 1/2 בקבוק יין לבן
  • 1/2 צרור שמיר
  • מלח ופלפל
  • שמן זית למריחה
  • שמן לטיגון

אופן הכנת כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות:

רגע לפני: מנת עוף חגיגית בסגנון בלקני עדין המתאימה לארוחת שבת וחג, או אירוח מעט יוצא דופן: מתכון להכנת כרעי עוף עם רצועות חצילים קלויים ברוטב עגבניות ויין לבן.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• חותכים את העגבניות לקוביות גסות, ופורסים את שיני השום.

• פורסים את החצילים לרצועות בינוניות ומניחים על מגש. בוזקים על הרצועות מלח גס בנדיבות, וממתינים בין 30 דקות לשעה, עד שהחצילים יגירו נוזלים.

• שוטפים את החצילים במים וסופגים בעדינות עם נייר סופג.

• מניחים את החצילים תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים אותם בשמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, עד שהחצילים ישחירו בקצוות.

• מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, ומטגנים בו את כרעי העוף על אש גבוהה, כ-2 דקות מכל צד.

• מוסיפים למחבת את שיני השום והעגבניות ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים גם את הזיתים ורצועות החצילים ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר את היין הלבן ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.

• מבשלים במשך שעתיים. מוסיפים את השמיר 30 דקות לפני סוף הבישול.

• לקראת סיום, מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומחכים שהרוטב יצטמצם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עוף