כיכר השבת

קציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר

ארוחה שלמה בסיר אחד שכל אחד צריך לדעת: מתכון להכנת קציצות עוף פיקנטיות וטעימות להפליא מבושלות היטב ברוטב עגבניות אדום ועשיר שפשוט לא תוכלו להישאר אדישים אליו (מתכונים, אוכל)

| 20 |
קציצות עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום
  • קורט כרכום
  • קורט כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1 בצל
  • 4 עגבניות בשלות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 שן שום
  • קורט פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף ברוטב עגבניות

רגע לפני: כל אחד צריך לדעת להכין קציצות עוף ברוטב אדום. מתכון חובה להכנת קציצות עוף פיקנטיות וטעימות להפליא מבושלות היטב ברוטב עגבניות אדום ועשיר שפשוט לא תוכלו להישאר אדישים אליו.

הכנת קציצות העוף:
• מגרדים את הבצל ותפוח האדמה בעזרת פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה.

• מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל (לפי הטעם) ולשים היטב לתערובת אחידה.

הכנת רוטב העגבניות:
• ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבניות תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• קוצצים לריבועים קטנים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.

• פורסים את שן השום ומוסיפים לסיר, יחד עם רסק העגבניות וכוס המים. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך, מידי פעם מערבבים.

• יוצרים כדורים קטנים מתערובת העוף ומורידים בזהירות לתוך רוטב הסמיך. מבשלים את הקציצות והרוטב במשך 20 דקות, עם מכסה סגור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
17
פצצות לגבות
אלון
16
אפשר להוסיף עלי בזיליקום קצוצים לרוטב.
תמר
15
האם אין צורך בהוספת ביצים לתערובת כדי שהחלבון יאחד את המרכיבים מישהו שיציל אותי משה
zamerom@hotmail

הצגת כל התגובות

14
טעים מאוד 😊 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירב
13
מעולה!!!
רינה
12
פגז
יהודי
11
יצא מושלםםםםם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ציפי
10
היי בתערובת הקציצות לא מצויין פפריקה ובהוראות ההכנה מצויין לתבל בתוספת לכמון והכורכום גם פפריקה האים צריך להוסיף ? ואים כן כמה?
שרה
9
וואוו יצא מדהים, מתכון מעולה תודה!
היי
8
יצא מצויין!
טלי
עשית בלי ביצים וזה לא התפורר?
אלמוני
אין צורך בביצים, זה לא מתפורר בכלל. יוצא ממש טעים הילדים אוהבים.
יעל
7
האם אפשרי להחליף בקציצות את חצי צרור הכוסברה בפטרוזיליה? או שפשוט להוריד לגמרי אותה? ושאלה נוספת- האם אפשרי להחליף את העגבניות הבשלות ברסק עגבניות? ואם כן כמה להשים בסה"כ רסק? תודה מראש
אני
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיה
5
פצצות לגבות
אלון
4
אני טחנתי את החזה עוף בבית וגם את התפוח האדמה הבצל השום והכוסברה. הקציצות יצאו ירוקות אבל כל כל טעימות! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ז'אנה
3
יצא מעוווווולה.. תודה
אורלי
2
לא תים
ליטו
1
לא להשים ביצה או פירורי לחם? זה לא יתפרק? ולא לטגן אותן לפני? פשוט להניח בסיר?
אני
אולי גם יעניין אותך
עוף