כיכר השבת

הסינים נגד האייפון: 'סכנה ביטחונית'

אחרי שיצאו נגד מיקרוסופט ומערכת ההפעלה Windows 8, שדרן טלוויזיה סיני טוען כי האייפון הוא סיכון בטחוני וכי הוא משדר את מיקום בעליו ל-NSA האמריקאי (דיגיטל, בעולם)

| כיכר השבת |
סין נגד ה-iPhone: "סיכון בטחוני לאזרחים"
(צילום: shutterstock)

כתב רשת השידור הממלכתית של סין ה"CC-TV", תקף ביום שישי האחרון את חברת אפל - יצרנית הטלפון החכם הפופולרי iPhone, בשידור חי. לטענתו, אפל מחזיקה במידע אישי ופרטי רב, כמו מיקום הטלפון והרגלי בעל הטלפון.

לטענת כתב ה-CCTV, חברת אפל משתפת את המידע הפרטי עם ארגוני הביון האמריקניים, ובראשם ארגון הביון האחראי על המודיעין האלקטרוני ה-NSA.

הכתב טען כי אפל מנטרת את המשתמשים הסיניים, מקליטה ושומרת כל תזוזה וכל הודעת טקסט שהמשתמשים מבצעים. עוד הוסיף כי הוא פשוט אינו מבין למה אפל צריכה את המידע הזה, ומדוע היא שומרת אותו על שרתיה. וכי הדבר עלול להוות סיכון גבוה במיוחד לממשל הסיני, כאשר פקידי ממשל וחיילים מבצעים שימוש במכשירים אלו.

עיתוי הפרסום לא ברור, וההערכות הן שהסינים מנסים למנוע את השימוש המוגבר במכשירי האייפון במדינתם, בפרט לאור ההשקה הצפויה בקרוב של ה-iPhone 6.

לדברי מומחים, הממשל הסיני מעוניין לדחוף את בני עמו לשימוש בטלפונים של חברות מקומיות. כך הם יכולים לעקוב אחר אזרחיהם ביתר קלות. מכיוון שהמידע הפרטי שאפל אוגרת נשמר על גבי שרתים אמריקניים מאובטחים היטב, להם אין לממשל הסיני גישה. בניגוד לחברות מקומיות המאחסנות את המידע האישי והרגיש בשרתים מקומיים, שגם כפופים לחוק ולממשל הסיני.

חברת אפל העולמית, כמו גם השלוחה הסינית שלה, מסרבות עד עתה להגיב לדברים.

אין זו הפעם הראשונה בה תוקפים ברשות השידור הממלכתי בסין חברות מסחריות, בעבר תקפו שם כמה חברות אמריקניות, כמו ענקית המחשוב IBM. כמו גם את ענקית התוכנה מיקרוסופט, שהסינים טענו כי מערכת ההפעלה האחרונה שלה Windows 8, מלאה בחורי אבטחה מכוונים, והודיעו כי אסור יהיה להתקין אותה במחשבי הממשל בסין כולה.

בעבר היו חיכוכים גם עם גוגל ופייסבוק, כשמה שעמד מאחורי החיכוכים הללו היה הרצון של הממשל למנוע מידע וחופש פעולה מאזרחיו באינטרנט. במקרה של פייסבוק וגוגל, נכנעו החברות לממשל הסיני, והחלו לחסום, במהלכים שלוו במחאות בין לאומיות גדולות, אתרים ודפים שבממשל הסיני הגדירו כאיומים ביטחוניים.

במקביל, בשבוע שעבר הפסידה אפל במשפט פטנטים גדול בסין, כאשר חברה מקומית שטענה כי העוזרת האישית הווירטואלית 'סירי' של אפל, מתבסס על טכנולוגיה שלה, ניצחה במשפט. מה שעלול לגרום לאפל לנזקים ובעיות קשות בשוק הסיני.

רוב מוחלט של רכיבי האייפונים מיוצרים בסין, וכל מוצרי אפל מורכבים במפעל Foxconn הסיני. כעת בעקבות ההתפתחויות האחרונות, שוקלים באפל להעביר את הייצור מסין. כאשר החלופות העומדות על הפרק הם דרום אמריקה, קוריאה הדרומית, או אפילו ארצות הברית עצמה.

רוצים להישאר מעודכנים ולקבל ידיעות בלעדיות? עשו לייק לעמוד הפייסבוק של דיגיטל

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
סלולר ואפליקציות