

המרכז הלאומי למודיעין נגדי ואבטחה בארה"ב הזהיר אמש (שלישי) מפני שיטות הונאה בהן משתמש המודיעין הסיני כדי לגייס עובדי ממשל אמריקאים, בהווה ובעבר, במטרה לגייס סוכנים בארה"ב.
המהלך הסיני מגיע ברקע הפיטורים ההמוניים של עובדי מדינה אמריקנים, שכעת מהווים מכרה זהב עבור המודיעין הסיני, בפרט לאור תחושת התסכול שחווים אותם עובדים.
"גורמי מודיעין זרים, בפרט אלו בסין, מכוונים לעובדי ממשל אמריקאים בהווה ובעבר, לצורך גיוס, כשהם מתחזים לחברות ייעוץ, ציידי ראשים, מכוני מחקר וגופים אחרים ברשתות חברתיות ומקצועיות", נכתב בהודעת המרכז.
המרכז הזהיר כי הצעות עבודה מקוונות מטעות וגישות אחרות הפכו מתוחכמות יותר, במטרה לאתר אנשים בעלי רקע ממשלתי אמריקאי המחפשים תעסוקה חדשה. כמו כן, הודגש כי בעלי סיווג ביטחוני מחויבים להגן על מידע מסווג גם לאחר סיום עבודתם בממשל.
משרד החוץ הסיני הגיב ביום רביעי וטען כי אינו מודע למצב, והאשים את ארה"ב בריגול אחר סין. דובר המשרד, לין ג'יאן, כינה את פעולות ארה"ב "פרקטיקות חסרות אחריות" וטען כי היא עוסקת ב"ריגול גלובלי ללא כל מסווה".
תעשיית הריגול הסיני בארה"ב באה לידי ביטוי בפרשיות שונות שנחשפו בשנים האחרונות, בין היתר בלון הריגול הסיני שהדהים את האמריקנים, עד להפלתו בידי צבא ארה"ב.
בסוף השנה שעברה, נחשפה פריצה חמורה של האקרים סיניים למערכות ממשלתיות של ארה"ב.
במהלך דצמבר, נפרצה מערכת האבטחה של משרד האוצר האמריקני, מה שהוביל לגניבת מסמכים בלתי מסווגים.
משרד האוצר תיאר את האירוע כ"תקיפה חמורה", ומכתב שהועבר למחוקקים חשף כי הפרצה התאפשרה באמצעות חדירה לספק שירותי אבטחת סייבר חיצוני בשם BeyondTrust.
המלחמה השקטה בתחום הסייבר בין ארה"ב לסין נמשך כל העת, בזמן שסין מוצאת דרכים חדשות להשיג מידע על האויב האמריקני.
הלילה, קיבלה המלחמה הקרה בין ארה"ב לסין מימד חדש, בהטלת מכסים לרמה של 104% על כל סחורה סינית שמיובאת לארה"ב.