כיכר השבת

תוך 20 דקות

בראנץ' מושלם ליום שישי: מאפה זיוה משגע

מאפה פריך מלא בגבינות נמסות שהכי טעים לחתוך ביד, לטבול בסלסת עגבניות חריפה ולאכול עם ביצים קשות וחמוצים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת זיוה - מאפה שמחבר בין מלוואח ובורקס גבינה (מתכונים, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
זיוה, מאפה במילוי גבינות
זיוה, מאפה במילוי גבינות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 מלוואחים מופשרים אך קרירים, שיהיה נוח לעבוד איתם
  • 4 כפות גבינת שמנת שום שמיר או כל גבינה אהובה אחרת
  • 3/4 כוס (80 גרם) גבינה צהובה מגורדת
  • 3/4 כוס (80 גרם) גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף שמן / תרסיס שמן
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
  • 1 כף של שומשום

לסלסת העגבניות:

  • 2 עגבניות, מגורדות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

להגשה: ביצים קשות, חמוצים וסחוג

    אופן ההכנה:

    צפו באופן ההכנה:

    This browser does not support the video element.

    1. משמנים בכף שמן או בתרסיס שמן 2 ניירות אפייה, מניחים ביניהם מלוואח אחד ומרדדים אותו לצורת מלבן.

    2. מורחים על מלבן הבצק מחצית מגבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מכמות הגבינות המגורדות, מקפלים את שולי הבצק מצד ימין ומצד שמאל ואז אוחזים את נייר האפייה מהצד שקרוב אלינו ומגלגלים לרול. מסדרים אותו לצורת חצי ירח, מברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

    3. חוזרים על פעולת הרידוד, המילוי והגלגול עם המלוואח השני.

    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על מצב טורבו (סמל של מאוורר עם פס מעל ומתחת) במשך 30 דקות עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.

    5. במקביל, מערבבים היטב את רכיבי סלסת העגבניות ומגישים לצד המאפים החמים.

    אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)
    תוכן שאסור לפספס
    10 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    7
    דנה
    ללא שם
    איזה כייף לשמוע
    אוראל בראל
    6
    נראה מגניב
    הלו תימן
    תודה
    אוראל בראל
    5
    נראה עולם בדיוק לתשעת הימים תיכף הכין תבורך מלמעלה
    ירושלמית

    הצגת כל התגובות

    4
    הכנתי את הראשון- למחר והכללל התחסל😣😣
    גיי
    3
    וואו וואו וואו אהבתי נראה מגרה!!
    ללא שם
    2
    הכנתי ויצא מדהים אני אוהב ממש את הפינה של הבחור הזה
    אליה
    תודה רבה
    אוראל בראל
    1
    יייייייאאאאאאאאאאאאאממממ
    זה נראה טוב ואני רעבה כי 10 בטבת עכשיוו
    אולי גם יעניין אותך
    בוקר ובראנץ´