רכיבים
- 2 מלוואחים מופשרים אך קרירים, שיהיה נוח לעבוד איתם
- 4 כפות גבינת שמנת שום שמיר או כל גבינה אהובה אחרת
- 3/4 כוס (80 גרם) גבינה צהובה מגורדת
- 3/4 כוס (80 גרם) גבינה בולגרית מגורדת
- 1 כף שמן / תרסיס שמן
- 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
- 1 כף של שומשום
לסלסת העגבניות:
- 2 עגבניות, מגורדות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
להגשה: ביצים קשות, חמוצים וסחוג
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. משמנים בכף שמן או בתרסיס שמן 2 ניירות אפייה, מניחים ביניהם מלוואח אחד ומרדדים אותו לצורת מלבן.
2. מורחים על מלבן הבצק מחצית מגבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מכמות הגבינות המגורדות, מקפלים את שולי הבצק מצד ימין ומצד שמאל ואז אוחזים את נייר האפייה מהצד שקרוב אלינו ומגלגלים לרול. מסדרים אותו לצורת חצי ירח, מברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
3. חוזרים על פעולת הרידוד, המילוי והגלגול עם המלוואח השני.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על מצב טורבו (סמל של מאוורר עם פס מעל ומתחת) במשך 30 דקות עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.
5. במקביל, מערבבים היטב את רכיבי סלסת העגבניות ומגישים לצד המאפים החמים.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות