כיכר השבת

באנו לשדרג

פריטטה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן

פריטטה היא בעצם חביתה איטלקית גבוהה וסמיכה שמטוגנת מצד אחד על הגז ואז, כדי לוודא שהיא מבושלת דיה גם בחלקה הפנימי, נאפית בתנור כמה דקות. הפריטטה הזו הכי טעימה כשהיא פושרת ודווקא כשאיננה לוהטת וחורכת לשון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פריטטה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן
פריטטה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם תפוחי אדמה, פרוסים לקוביות
  • 75 גרם אפונה קפואה, מופשרת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך דק
  • 8 ביצים גדולות
  • מלח ופלפל גרוס
  • 4 כפות גבינת פרמזן, מגורדת

אופן ההכנה:

1. מביאים את תפוחי האדמה לרתיחה במים מומלחים. מבשלים במשך 5 דקות ואז מסננים.

2. מניחים את האפונה בקערה, שופכים מעל מים רותחים ומניחים בצד.

3. מחממים תנור ל-150 מעלות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים במשך כ-10 דקות - נמנעים מהשחמת התערובת יותר מדי. מוסיפים את האפונה לבישול של כמה דקות. מעבירים את התערובת לקערה גדולה שתתקרר מעט.

4. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מתבלים ומוסיפים את הפרמזן.

5. משיבים את חום המחבת; הוא עדיין צריך להיות חמים ושמנוני. שופכים פנימה את תערובת הביצים ומבשלים על אש בינונית במשך 8 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת, תוך כדי שמירה על חלק עליון דביק (הפריטטה תמשיך להתבשל כשהיא תתקרר).

5. מסירים את המחבת מהכיריים ומכניסים לתנור עד שהחלק העליון של הפריטטה מזהיב, במשך 10-15 דקות.

6. מעבירים סכין סביב דפנות המחבת כדי לשחרר את הפריטטה. מניחים צלחת שטוחה גדולה על גבי המחבת ואז הופכים את המחבת, כך שהצלחת מתחתיה. מרימים בעדינות את המחבת. מניחים לפריטטה להתקרר, פורסים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´