כיכר השבת

מוצלח במיוחד

מתכון לבייגלה מתוק ואוורירי: גיוון מושלם לסעודה שלישית  

בואו נודה על האמת. בשבתות החורף הקצרות לכולנו אין חשק מיוחד ליטול ידיים בסעודה שלישית: עם המאפה המיוחד שהבאנו לכם זה יהיה סיפור שונה לגמרי: הבצק הרך והנימוח, בשילוב הציפוי המתוק, יגרום לכם לגמור את ה'כזית' בקלות ואפילו לקחת עוד אחד - בואו נכין בייגלך טעימים ונהנה מכל ביס (אוכל ומתכונים)

| 8 | כיכר השבת |
בייגלה מתוק- הבצק הרך והנימוח, בשילוב הציפוי המתוק יגרום לכם להנות מכל ביס
בייגלה מתוק- הבצק הרך והנימוח, בשילוב הציפוי המתוק יגרום לכם להנות מכל ביס (צילום: AI)
מנות/יחידות20
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

  • קמח 1 ק"ג
  • שמרים יבשים 3 כף
  • ביצים 3 יחידות
  • סוכר 1 כוס
  • מלח 2 כפית
  • שמן 1 כוס
  • מיץ תפוזים 1.5 כוס
  • מים 0.5 כוס
  • ביצה (למריחה על הבצק) 1 יחידות
  • שומשום (לפזר מעל) 50 גרם

ציפוי

  • סוכר 0.75 כוס
  • מים רותחים 1 כוס
  • סוכר וניל 2 יחידות

אופן ההכנה

  1. הכנת הבייגלה הניחו מלח בתחתית קערת המיקסר, הוסיפו קמח, דאגו שהשמרים לא יגעו במלח, הוסיפו את שאר המרכיבים ועבדו היטב לבצק, התפיחו למשך שעה וחצי לפחות. חלקו את הבצק ל-20 כדורים. כל כדור רדדו וגלגלו לרול, סגרו לצורת טבעת (בייגלה), הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים (הם תופחים). מרחו ביצה, פזרו שומשום ואפו בחום בינוני עד לקבלת גוון אפוי. בינתיים ערבבו את הציפוי (סוכר ומים חמים). מיד כשהמאפים יוצאים מהתנור מרחו עליהם את המים המסוכרים בעזרת מברשת. בתאבון!
תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
יש כוס סוכר בקילו קמח. ברכתו מזונות הוא מתוק. לא המוציא. אחרי אכילה על המחיה ועל הכלכלה .
אין עוד מלבדו
אם קובעים עליו סעודה צריך לברך המוציא ואחכ ברכת המזון.
דרדלה
זה בדיוק ההבדל בין האשכנזים לספרדים. האשכנזים המוציא. ספרדים מזונות. לבריאות
ע"פ ההלכה
4
בכמה מ"ל הכוס למתכון ליבשים וכמה מ"ל כוס לנוזלים ?!🤔
נועה
3
ואוו ניראה טוב חייבת לנסות..
אילת
התמונה היא מ-AI
..

הצגת כל התגובות

2
יש המון סוכר. זו כבר עוגה ולא לחם. אולי כדאי לנסות לבגיעתלמתכוהים מוצלחים עם פחות סיכון לסכרת אחרי שאוכלים מהם.
ציונה
1
הזוהר כותב: "חכם עיניו בראשו", לגבי סעודה שלישית-שהיא הכי חשובה. כוונתו- שבבוקר לא ימלא את בטנו בקידושים ושאר דברים אשר גורמים לחפש תירוצים מתחמקים מסעודה שלישית.
אברך
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים