כיכר השבת

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

לטורקים יש גרסה מעולה לבייגל והוא קריספי, חמים וריחני כל כך שכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא ולהתפנק עם אחד בכל בוקר. מסורתית, מגישים אותם לצד גבינה, גבינה או יוגורט קר וכוס תה (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
סימיט - בייגל טורקי
סימיט - בייגל טורקי (צילום: Galiyah Assan on Shutterstock)

1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את המים, החלב, השמרים והסוכר. מניחים בצד במשך 10 דקות, עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים לקערה את הקמח והמלח ומעבדים עם וו גיטרה עד שהבצק מתאחד.

3. מוסיפים את החמאה ומעבדים 10 דקות נוספות.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לנקניק ארוך. מקפלים כל נקניק לשניים, מסובבים לצורה של בורג ואז סוגרים את הקצוות לקבלת עיגול.

6. בקערה אחת מערבבים היטב את המים והדבש, עד שהדבש נמס לגמרי. בקערה נפרדת מניחים את השומשום.

7. טובלים כל בייגל בתערובת המים והדבש ואז מצפים בשומשום מכל כיוון, ומניחים בתבנית מרופדת אפייה. מכסים את הבייגלים ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות.

8. אופים את הבייגלים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות עד לקבל גוון שחום-זהוב יפה.

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
במקרה זה הבייגל הטורקי?
חיים
10
אין רשימה מדויקת של מצרכים וכמויות
אורטל
9
כמה מכל דבר
אין כמויות

הצגת כל התגובות

8
כמויות?
יודעת
7
אין מתכון
חנה כהן
6
מה עם מתכון מסודר?
אין כמויות!!
5
אין כמויות
מתכון
4
אזהרה:⛔️ 🥨*מכשיל🥛 חלב/בשר🍗
אופה
3
אין כמויות
אורטל
2
איפה רשימת הרכיבים והכמויות?
ציונה
1
אין כמויות
גולעצמי
לחמים ומאפים