כיכר השבת

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

גם הבושם היקר בעולם לא יכול להתחרות בריח של לחמניות טריות שיוצאות מהתנור ואם הן רכות כמו חמאה ומוכנות תוך חצי שעה, כך שאפשר להכין אותן בספונטניות בלי לתכנן מראש, אז בכלל אין מקום ללבטים. קדימה, לעבודה (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד
הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס מי ברז חמימים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1/8 כוס חלב, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את המים, השמן, הסוכר והשמרים. מניחים בצד עד שהשמרים מבעבעים (כ-8 דקות). מערבבים פנימה את הביצה, החמאה והמלח.

2. במיקסר או ביד, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד לקבלת בצק רך שאינו דביק. לשים ביד 10 דקות או 5 דקות במיקסר.

3. מחלקים את הבצק ל-18 חלקים אחידים ויוצרים מהם כדורים. מניחים בתבנית משומנת ומכסים בנייר אפייה ומגבת מטבח. מניחים לתפיחה 10 דקות, במקום חמים. (או עד 30 דקות אם מתאפשר).

4. מברישים קלות בחלב ואופים במרכז התנור, 10-12 דקות, או רק עד להשחמה.

שימו לב! אסור לאפות פת חלבית או בשרית, אלא אם כן מכינים ממנה מעט (שתסתיים באותו יום / סעודה) או שיוצרים עליה סימן היכר טרם האפייה.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איך אפשר לעשות את הלחמניות פרווה?
יעל
במקום חמאה - שמן במקום חלב - מים
בלה
או חלב צמחי
דביש
לחמים ומאפים