כיכר השבת

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

רוצים לדעת סוד? אפייה יכולה להיות קלה ופשוטה -ולחמניות הזעתר הקטנות והמלוחות האלה הן דוגמה מצוינת לכך. הגישו אותן לצד קערית של לאבנה לטבילה וקיבלתם ארוחת בוקר ים תיכונית טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות
קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 כף סוכר
  • 7 גרם שמרים אינסטנט
  • 4 כוסות + 2 כפות + קורטוב לפידור (500 גרם) קמח לחם, מנופה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס + מעט לשימון (125 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
  • 6 כפות זעתר

אופן ההכנה:

1. לכוס מדידה נוזלית, מוסיפים את הסוכר והשמרים ומקציפים פנימה 1 כוס (275 מ"ל) מים חמימים ואז מניחים בצד לכמה דקות. מניחים את הקמח בקערת ערבוב גדולה וטורפים פנימה את המלח ואז יוצרים גומה במרכז. מערבבים את תערובת השמרים ו-2 כפות (25 מ"ל) משמן הזית, עד לקבלת תערובת אחידה - מוסיפים עוד מים במידת הצורך; אמור להתקבל בצק לח.

2. מעבירים את הבצק למשטח מאובק בקמח ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי, 8-10 דקות. שוטפים ומייבשים את קערת המערבל ולאחר מכן משמנים אותה קלות. מחזירים את הבצק לקערה, מטפטפים עוד מעט שמן ואז מניחים בצד עד להכפלת נפחו, שעה-שעה וחצי (זה תלוי עד כמה המטבח שלכם חם).

3. כשהבצק תפח, הופכים אותו על משטח נקי, דופקים ומוציאים ממנו את האוויר ומגלגלים למלבן בגודל של כ-25X40 סנטימטרים. מברישים בשכבת שמן זית ומפזרים בצורה אחידה את הזעתר. טופחים בעדינות את תערובת התבלינים לתוך הבצק בעזרת גב של כף. מתחילים מהצד הקצר - מגלגלים את הבצק כמה שיותר חזק. קוצצים את החלקים העודפים שאינם אחידים. פורסים את הבצק ל-9 חתיכות. יוצקים מספיק שמן שיכסה את הבסיס של תבנית עוגה מרובעת או תבנית אפייה בגודל של כ-22 סנטימטרים ומכניסים פנימה את הפרוסות, כשהסיבוב כלפי מעלה. מכסים ומניחים בצד שוב עד שהלחמניות מכפילות את נפחן, כ-30 דקות.

4. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. כשהלחמניות הכפילו את נפחן בערך, אופים עד להזהבה, 25-30 דקות. מיד כשהן יוצאות מהתנור, מטפטפים מעל את שארית שמן הזית ונותנים לו להיספג בהן 10 דקות לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים