כיכר השבת

באנו לשדרג

לא תפסיקו לתלוש: מאפה לחמניות בשר אלגנטי

נותר לי בשר טחון לאחר הכנת פלפלים ממולאים והחלטתי להכין מאפה שמורכב מלחמניות עגולות וצמודות ולכל אחת מהן לתחוב קציצת בשר. הקציצות קטנטנות וננעצות יפה בלחמניות והבצק תופח ועוטף בצדדים היטב את המילוי. מנה מרשימה שמתאימה מאד לליל שבת. רק אל תשכחו לזלף טחינה מעל טרם ההגשה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לא תפסיקו לתלוש: מאפה לחמניות בשר אלגנטי
לא תפסיקו לתלוש: מאפה לחמניות בשר אלגנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס קמח מלא, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים / 15 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ½1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לקציצות:

  • 250 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של עוף והודו)
  • 1 בצל
  • מלח ופלפל
  • בהרט
  • פפריקה
  • כמון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות רוטב עגבניות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • טחינה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרפדים בנייר אפייה רינג / תבנית עגולה עם קוטר של 28 ס"מ.

2. לשים את כל מרכיבי הבצק, פרט למלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, כשעה-שעה וחצי.

3. בינתיים, מכניסים את מרכיבי הקציצות למעבד מזון וטוחנים עד שכל החומרים מתאחדים. יוצרים 20 קציצות ומעבירים למקרר.

4. תולשים מהבצק 20 חתיכות ומכדררים. מניחים בתבנית ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, לפחות שעה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרטיבים את האצבעות בשמן זית ויוצרים שקע בכל כדור. מוציאים את הקציצות ומניחים בשקעים, מהדקים ומשטחים. מורחים את הביצה על הבצק ואז מעבירים מריחת שמן על כל קציצה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

5. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים