כיכר השבת

מושלם לאירוח

לחם פריך ממולא בשר שאי אפשר לעמוד בפניו

מורן פינטו מלמדת אותנו להכין כיכר לחם עם קראסט פריך ומענג ובפנים: הפתעה! מלית מדהימה של בשר מתובל היטב. תוספת לא צפויה שתהפוך את הארוחה למושלמת (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
לחם ממולא בשר
לחם ממולא בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן - מודדים לאחר הניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים

למלית הבשר:

  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק
  • 400 גרם בשר בקר טחון עם שומן
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לציפוי:

  • אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן, ואז מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי שמעבדים. כשכל המים בפנים, ממשיכים לעבד את הבצק במשך 5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר עם כף עץ.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים קינמון, בהרט ורוטב צ'ילי מתוק, מערבבים הכל יחד עד שהטעמים נספגים ומכבים את האש. נותנים למלית להצטנן לגמרי.

5. על משטח עבודה נקי, מרדדים את הבצק למלבן, מניחים במרכז את מלית הבשר וסוגרים את הבצק לכיכר לחם שלמה ועגולה.

6. מניחים את כיכר הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים קלות במים ומפזרים מעל אורגנו לפי הטעם.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב-שחום עמוק ויפה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לחם מרוקאי שנקרא כירסה זה לא לחם זה פיתה פרנה אם מילוי בצל בשר ושומן( רצוי שומן כבש) הכי טוב בפרנה אם לא בתנור על גביי בלטה של ריצוף ואפשר גם במחבת לא מומלץ עדיף סיר פלא חשמלי של פעם מאלומיניום
ללא שם
לחמים ומאפים