כיכר השבת

המאפייה

כך תכינו חָצַ'פּוּרי כמו מקצוענים (ויש לנו טריק לעצלנים)

ישנן גרסאות רבות למאפה הגיאורגי המושלם הזה והפעם אנחנו הולכים על אחת המשובחות והידועות שבהן, שמגיעה ממחוז אג'ריה הגובל בטורקיה ובים השחור. מתכון לחצ'פורי אצ'רולי: לחמניות שמרים בצורת סירה, ממולאות בתערובת גבינות וביצה רכה מעל - ויש לנו טריק לעצלנים שלא רוצים להסתבך עם הכנת הבצק ולחסוך בזמן (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חצ'פורי אצ'רולי
חצ'פורי אצ'רולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

אם אתם רוצים להכין את הבצק בעצמכם:

  • 3/4 1 כוסות (225 גרם) קמח רגיל או קמח לחם, מנופה
  • 3/4 כפית סוכר
  • 3/4 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

או שתוכלו להשתמש בבצק קנוי:

  • 340 גרם בצק פיצה קנוי

למילוי:

  • 1 כוס (100 גרם) מוצרלה עם אחוזי לחות נמוכים - אל תשתמשו בגבינה טרייה
  • 1/3 כוס (40 גרם) גבינת עיזים, מפוררת דק
  • 1/3 כוס (40 גרם) גבינת פטה מומלחת, מסוננת היטב ומפוררת דק
  • 15 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת

להגשה:

  • חלמון ביצה גדול
  • 30 גרם חמאה קרה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אם בחרתם לעבוד עם בצק פיצה קנוי, עברו לסעיף 4. אם לא, התחילו בהכנת הבצק באופן הבא:
1. בסיר קטן על אש נמוכה, מחממים 1/2 כוס ו-2 כפות (150 מ"ל) מים עד שהם חמים, אך לא מבעבעים. מסירים מהאש.

2. בקערה גדולה, מערבבים ידנית או בעזרת כף עץ את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח. בודקים את טמפרטורת המים - הם צריכים להיות חמים למגע, בין 40 ל-43 מעלות חום. יוצקים את המים לקערה ולשים יחד לבצק חלק במשך כ-5 דקות.

3. יוצקים את שמן הזית לקערה בינונית, אוחזים בבצק ומצפים בעזרתו את פנים הקערה בשמן. מניחים את הבצק בקערה כשהחלק המשומן כלפי מעלה, מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים, במשך שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה מגש אפייה (תבנית ללא שוליים).

5. על משטח עבודה מקומח קלות, מותחים ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס"מ ובקוטר 25-30 ס"מ.

6. מנקים את עיגול הבצק מעודפי קמח ומניחים אותו בתבנית המוכנה. מגלגלים הצד הימני והצד השמאלי של עיגול הבצק כמה סנטימטרים למרכז, כך שיווצרו שוליים גבוהים. מהדקים וצובטים את הקצוות כך שהבצק יקבל צורה של סירה.

נותנים לבצק לנוח במקום חמים ועוברים להכנת המילוי:
7. בקערה בינונית, מערבבים בעזרת מזלג את המוצרלה, גבינת העיזים והפטה עם 3 כפות מים. מורחים את התערובת בחלק הפנימי של סירת הבצק, בשכבה אחידה.

8. אופים במשך 15 דקות, עד שהחצ'פורי משחים והגבינה נמסה. מוציאים מהתנור, מברישים את שולי הבצק בחמאה המומסת בנדיבות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהחלק העליון פריך במיוחד.

איך מגישים את זה?
מיד כשהחצ'פורי יוצא מהתנור, יוצרים במרכז מלית הגבינות מעין בור קטן ויוצקים לתוכו את החלמון, שיתבשל מהחום של הגבינות ואפשר להוסיף 2 חתיכות של חמאה קרה. בעזרת מזלג, טורפים את החלמון עם הגבינות והחמאה, תולשים חתיכות מהלחם וטובלים בגבינות.

את החצ'פורי אוכלים מיד כשהוא חם, אחרת תערובת הגבינות כבר לא טעימה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים