כיכר השבת

שיפתחו שערי פרנסה

סגולה לפרנסה: כך תכינו חלת מפתח בקלות

בשבת שאחרי חג הפסח נהוג לקלוע חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה - ועל הדרך להרוויח גם הפרשת חלה. ובימים כאלה, מי יכול לסרב לצינורות של שפע? מתכון לחלת מפתח אוורירית וריחנית של מורן פינטו. מדריך וידאו (מתכונים לשבת, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • לציפוי: ביצה טרופה, שומשום ופרג

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, ומפעילים את המיקסר ללישה ראשונית, כך שהחומרים יתאחדו.

2. מוסיפים לקערה את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.

3. מכסים את קערת המיקסר בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו ביד לצורה מאורכת ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.

5. מחלקים כל חלק בצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מרדדים לרצועת בצק ארוכה בגודל שווה. מחברים את 4 הרצועות בצד אחד וקולעים לחלה (צפו בסרטון).

חוזרים על סעיפים 4-5 עם 3 חלקי הבצק הנותרים, כך שיתקבלו 4 חלות יפות.

איך יוצרים צורת מפתח? מניחים חלה אחת על נייר אפייה, לוקחים חלה נוספת, סוגרים אותה לטבעת ומניחים אותה לצד החלה האנכית כך שיתקבל מעין מפתח.

6. מכסים את החלות במגבת להתפחה שנייה של 30 דקות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלות אפויות היטב גם בצד התחתון שלהן.

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
שלום מורן עשיתי את המתכון של החלות ואחרי שעה וחצי הבצק עדיין לא תפח כמעט מה לעשות?
אריאל
7
תודה הסבר מצוין!
לאה
6
היי... למה את לא מרדדת את הרצועות של החלה ואז לגלגל?? יוצא יותר תפוח וגם אסטטי... לא לוקח הרבה זמן וממליצה מאד
מישי

הצגת כל התגובות

5
נראה לי שצריך לאחד את הבצק בכלי אחד קודם להפרשת החלה
ללא שם
4
נהדרת הסבר מעולה!
יעלית
3
למה היא לא מניפה את הקמח
אנונימי
היא אמרה בהתחלה כבר שזה קמח מנופה..... ולא צריך לחשוד.....ולא לשאול כזו שאלה כאן באתר שתעורר סערה אין צורך!!!!!!!!!!1
בגלל
מספיק לדבר בלי לחשוב נמאסתם
מישי
2
אהבתי לחם ומהממם
yosef chim
1
איפה התוצאה? אין תמונה
הדר
לחמים ומאפים