רכיבים
- 1 חבילה בצק עלים, מופשרת
- 500 גרם חזה עוף שלם
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות חרדל חלק
- צרור כוסברה, קצוץ דק
- 5 שיני שום, כתושות
- 2 ביצים טרופות להברשה
- שומשום
אופן ההכנה:
1. מצפים את חזה העוף משני הצדדים במלח, פלפל שחור, פפריקה והשום הכתוש, ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים מהתנור ומפוררים את העוף לנתחים קטנים.
2. בקערה, מערבבים את פירורי העוף עם הכוסברה והחרדל.
3. על משטח עבודה נקי, מרדדים קלות את הבצק וחותכים לריבועים שווים.
4. מניחים בכל ריבוע ממלית העוף בנדיבות, וסוגרים באלכסון למשולשים.
5. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב יפה והעלים נפתחים.