כיכר השבת

מתכוני גולשים

הכי מפנקות שיש: לחמניות כוסמין רכות ואווריריות

לשבת, ליום חול, עם המון סלטים בצד, עם בשר, עם דגים, עם גבינות, כסנדוויץ' לילדים או למשרד או סתם לארוחת בוקר עם חמאה טובה. מתכון ללחמניות כוסמין רכות ועל-זמניות (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
ניסינו. זה מעולה. לחמניות כוסמין של סימה טוויטו
ניסינו. זה מעולה. לחמניות כוסמין של סימה טוויטו (צילום: סימה טוויטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג קמח כוסמין לבן
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 3 כפות מלח
  • 5-6 כוסות (חד פעמיים) מים חמימים
  • 3/4-1 כוס שמן
  • ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור

אופן הכנת לחמניות כוסמין:

1. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה בקמח, ויוצקים לתוכה את המים והשמרים, ומערבבים אותם קלות. מוסיפים לקמח אחרת את הסוכר, המלח ותוך כדי הלישה, מוסיפים את השמן, מערבבים ומעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק רך ונעים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה מעט, ומניחים להתפחה במשך שעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לרול, ויוצרים בו קשר. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

צפו בסרטון שמדגים איך לעצב לחמניות קשר נכון:

This browser does not support the video element.

צילום: מתוך היוטיוב RhodesBread

4. מכסים את הלחמניות בניילון נצמד באופן רופף, ומניחים בצד להתפחה שנייה של 15-20 דקות.

5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ומפזרים שומשום בנדיבות.

כדי לתת ללחמניות קרום קריספי ולשמור עליהן מהתייבשות, מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור, ויוצקים לתוכה מים רותחים - כך שהאדים ימלאו את התנור. מכניסים את תבנית הלחמניות למדף האמצעי, אופים עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
האם את תבנית המים משאירים להמשך האפיה ?
מירי
כן, רצוי שתישאר לחו לאורך כל האפיה, זה יצור קראסט נפלא ופריך
שם
6
אפשר להשאיר את הבצק במקרר לילה לאחר ההתפחה?
טליה
5
יצא פצצה . תבורכו .
עופרה

הצגת כל התגובות

4
מדוע הלחמניות מתפוצצות למעלה ?
ת.פ
3
אפשר לעשות את המתכון עם קמח כוסמין מלא? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה
2
מ 2.25 קילו קמח עם ברכה לפי שיטת החזון איש, ופחות לפי יתר השיטות.
א
האפייה, בסרטון לא מוצג הקטע של ההפרשה!!
שרי
1
מוסיפה 2 ביצים על קילו קמח, אחרת הקמח לא מתגבש כמו שצריך. מישהו ניסה את המתכון? אכן יוצא רך?
אילה
אהלן אילה אני גם כבר כמה שנים אופה חלות ולחמניות, ובהתחלה הייתי מוסיפה ביצה לקילו קמח. היום אני ממש לא עושה זאת כי גיליתי שאין צורך. על קילו קמח אני מוסיפה כ3 כוסות מים חמימים, ועוד חצי כוס שמן זית וזה מספיק. ניסיתי גם את המתכון הזה כפי שהוא והוא יוצא מצויין. רך ומאוד מאוד אוורירי. הלחמניות ממש טע
סמדר
לחמים ומאפים