רכיבים
- 600 גרם בצק עלים (מומלץ על בסיס חמאה), מופשר ומרודד
- למילוי:
- 250 גרם גבינת טוב טעם טרה
- 200 גרם גבינה צהובה נעם מגורדת
- 150 גרם בולגרית 5% משק צוריאל
- גליל מה עז (180 גרם) משק צוריאל
- 100 גרם קרם גבינת שמנת 5% טרה
- 1 כוס קמח לבן
- 1 ביצה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- תוספות למלית: 3-4 כפות ממרח פסטו / ממרח עגבניות מיובשות / ממרח זיתים
- להברשה: 1 ביצה טרופה
- לזרייה: חופן שומשום וקצח
אופן הכנת מאפה בצק עלים במילוי גבינות:
מתכון ל-4 מאפים
1. מעבירים לקערה את חומרי המילוי ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים בגודל 27X15 ס"מ, ועובדים עם כל מלבן בנפרד. מניחים מלבן אחד על נייר אפייה מקומח קלות ואת יתר מלבני הבצק שומרים בינתיים במקרר.
3. מברישים בביצה את אחת מהצלעות הארוכות של המלבן, מורחים על הבצק רבע מהמילוי (משאירים 1 ס"מ ללא מילוי בכל צלע), מקפלים לחצי.
4. בעזרת סכין חדה חותכים את הצלע שסגרנו ל"שפיצים" בעומק 2 ס"מ, וסוגרים את שני פתחי הגליל הממולא לעיגול עם חור באמצע.
5. מברישים את הבצק בביצה וזורים שומשום וקצח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר האפייה ומאחסנים במקרר במשך שעה-שעתיים.
6. מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות עד שפני המאפה ותחתיתו שחומים.