כיכר השבת

בורקס חם במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות

מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. רוצים להרשים יותר? הוסיפו זיגוג וניל מתוק (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
בורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות
בורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם בצק עלים מופשר
  • 14 גרם חמאה או מחמאה
  • 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית'
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 לימון - למיץ וגרידת הקליפה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • לזיגוג:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב או חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת בורקס תפוחי עץ:

רגע לפני: מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. ואם אתם רוצים להרשים את האורחים שנחתו עליכם בלי התראה, הוסיפו זיגוג וניל מתוק.

כמות ל-4 בורקסים גדולים או 8 קטנים

• מפשירים את בצק העלים (40 דקות על השיש יעשו את העבודה), ומחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.

• סוחטים את חצי הלימון לכלי, ובעזרת המשטח הדק בפומפייה, מגרדים את קליפת הלימון. שומרים בצד לשימוש בהמשך.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה (או המחמאה) על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים במשך 2 דקות, ומדי פעם מערבבים.

• מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר וגרידת הלימון. מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות, עד שניתן לנעוץ בקלות סכין בתפוחים והרוטב סמיך. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מניחים בצד לצינון.

• פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים אותו ל-4 או 8 ריבועים שווים.

• טורפים את הביצה עם כף מים, ומברישים את הריבועים בקצוות, מעין 'מסגרת', מה שיקל על חיבורם בהמשך.

• במרכז כל ריבוע מניחים כף נדיבה ממלית התפוחים, מקפלים לחצי באלכסון למשולשים ומהדקים היטב את הקצוות.

• מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים שני חריצים קטנים בחלק העליון של כל משולש. ניתן לבזוק מעל המשולשים אבקת סוכר.

• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים מהתנור, ומניחים על רשת לצינון במשך 10 דקות.

הכנת הזיגוג: מקציפים יחד את כל חומרי הזיגוג - מוסיפים יותר חלב לזיגוג דליל או יותר אבקת סוכר - לזיגוג סמיך.

אופן ההגשה: מגישים את הבורקסים חמים ומזלפים עליהם את הזיגוג בנדיבות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים