רכיבים
- 200 גרם בצק עלים מופשר
- 14 גרם חמאה או מחמאה
- 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית'
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 לימון - למיץ וגרידת הקליפה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות חלב או חלב סויה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת בורקס תפוחי עץ:
רגע לפני: מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. ואם אתם רוצים להרשים את האורחים שנחתו עליכם בלי התראה, הוסיפו זיגוג וניל מתוק.
כמות ל-4 בורקסים גדולים או 8 קטנים
• מפשירים את בצק העלים (40 דקות על השיש יעשו את העבודה), ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.
• סוחטים את חצי הלימון לכלי, ובעזרת המשטח הדק בפומפייה, מגרדים את קליפת הלימון. שומרים בצד לשימוש בהמשך.
• ממיסים במחבת גדולה את החמאה (או המחמאה) על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים במשך 2 דקות, ומדי פעם מערבבים.
• מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר וגרידת הלימון. מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות, עד שניתן לנעוץ בקלות סכין בתפוחים והרוטב סמיך. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מניחים בצד לצינון.
• פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים אותו ל-4 או 8 ריבועים שווים.
• טורפים את הביצה עם כף מים, ומברישים את הריבועים בקצוות, מעין 'מסגרת', מה שיקל על חיבורם בהמשך.
• במרכז כל ריבוע מניחים כף נדיבה ממלית התפוחים, מקפלים לחצי באלכסון למשולשים ומהדקים היטב את הקצוות.
• מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים שני חריצים קטנים בחלק העליון של כל משולש. ניתן לבזוק מעל המשולשים אבקת סוכר.
• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים מהתנור, ומניחים על רשת לצינון במשך 10 דקות.
הכנת הזיגוג: מקציפים יחד את כל חומרי הזיגוג - מוסיפים יותר חלב לזיגוג דליל או יותר אבקת סוכר - לזיגוג סמיך.
אופן ההגשה: מגישים את הבורקסים חמים ומזלפים עליהם את הזיגוג בנדיבות.