כיכר השבת

מה עושים עם הילדים בצום? אופים לחמניות עם הפתעה מתוקה בפנים

הפתעה מתוקה שהילדים ישמחו לגלות בהפסקת עשר: מתכון להכנת לחמניות עם שוקולד נמס שטומנים בפנים לפני האפייה. תצמידו פתק חמוד ונכנסתם לקטגוריית ההורים המשקיענים (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
לחמניות מתוקות עם הפתעה בפנים. לא רק לילדים
לחמניות מתוקות עם הפתעה בפנים. לא רק לילדים (צילום: מיכאל זיקרי)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן סוגת
  • 1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • למילוי: קוביות שוקולד מריר
  • לציפוי: ביצה

אופן הכנת לחמניות שוקולד:

רגע לפני: הפתעה מתוקה שהילדים ישמחו לגלות בהפסקת עשר: מתכון להכנת לחמניות עם שוקולד נמס בפנים שטומנים בפנים לפני האפייה. תצמידו פתק חמוד ונכנסתם לקטגוריית ההורים המשקיענים.

מתכון ל-20 לחמניות קטנות או 15 לחמניות בינוניות

• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הביצים והמים ומעבדים לבצק. כשהתערובת מתגבשת לעיסה, מוסיפים את המלח ולשים יחד במשך 5 דקות נוספות.

• מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-20 או 15 כדורים בגודל שווה. ומגלגלים את הכדורים לעיגולים.

• במרכז כל עיגול מטביעים 2-3 קוביות שוקולד מריר, בלי לפגוע בצורת העיגול.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה שנייה, למשך 20 דקות.

• מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה וזורים מעל סוכר גס או רגיל, כך הלחמניות יצאו פריכות וקראנצ'יות מבחוץ.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהלחמניות אפויות היטב ובעלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אפיתי אותן עם הבת שלי. יצאו ממש ממש טעימות. הם דביקות ממש אז שימנו את הידים. ויצאו מעולות! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקי
3
על מנת שבצק יהיה מזונות, לפי ההלכה צליך להשתמש במקום במים,או בחלב ‏‏ לבצק חלבי או לפרווה במיץ פרי.ואם לא ברכתו המוציא, ויש ליטול ידיים.
שושנה
2
הלחמניות יצאו אוריריות ורכות והשוקולד היה הפתעה מתוקה הבצק יוצא קצת דביק ויש צורך לשמן ידיים אבל המתכון נפלא והילדים התלהבו
ליה

הצגת כל התגובות

1
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקה
לחמים ומאפים