כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פיסלדייה פולנית: מאפה קבנוס מעושן ובצל

הנקניקיות הכי פולניות מצליחות להעניק לפיסלדייה הצרפתית גרסה בשרית משובחת: מתכון למאפה בצק עלים עם עיגולי קבנוס ובצל בניחוח מעושן וטעם נהדר (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
מאפה בצק עלים עם קבנוס ובצל
מאפה בצק עלים עם קבנוס ובצל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 עלי מלאווח מופשרים
  • 4 בצל לבן בינוני
  • 4 נקניקיות קבנוס
  • 10 עגבניות שרי
  • 15 זיתים מסוג קלמטה
  • 5 כפות שמן
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • 1 כף סוכר לבן
  • קמצוץ מלח

אופן הכנת מאפה קבנוס ובצל:

רגע לפני: הנקניקיות הכי פולניות מצליחות להעניק לפיסלדייה הצרפתית גרסה בשרית משובחת: מתכון למאפה בצק עלים עם עיגולי קבנוס ובצלים בניחוח מעושן וטעם נהדר.

• מחממים את התנור לחם של 200 מעלות.

• קולפים את הבצלים, ופורסים אותם לטבעות.

• חוצים לשניים את עגבניות השרי, וקוצצים גס את הזיתים.

• מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בה את הבצל הפרוס.

• כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומטגנים היטב עד להזהבה.

• פורסים את הנקניקיות לעיגולים, מוסיפים למחבת, מטגנים עם הבצל במשך 4 דקות ומסירים מהאש.

• מסדרים את עלי המלאווח על גבי תבנית רחבה, מצופה בנייר אפיה.

• על כל עלה מלאווח, מניחים מספר כפות שווה מתערובת הנקניקיות והבצל, ומפזרים מעל את חצאי עגבניות השרי והזיתים.

• מכניסים לאפיה במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כל מתכון בצבע.
אהובי
לחמים ומאפים