כיכר השבת

נשנוש לפני הצום: מקלות לחם פריכים

מתכון מעולה לנשנוש ביניים משביע: מקלות לחם פריכים עם גבינות וזיתים שקשה לסרב להם. אם מוסיפים להם סלט גדול ורענן ומתבלים שונים, מקבלים ארוחה טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
מקלות לחם שלא תפסיקו לאכול
מקלות לחם שלא תפסיקו לאכול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 קילו קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות גבינות קשות מגורדות (לבחירתכם - בולגרית, פטה, קשקבל, עמק)
  • 1/2 כוס פירורי גבינת פרמז'ן
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים קצוצים

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום גבוה של 190-200 מעלות.

מגרדים בעזרת פומפיה את הגבינות הקשות, וקוצצים דק את הזיתים.

• מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מעליו את הגבינות המגורדות, הזיתים הקצוצים, אבקת האפיה, הביצה, שמן הזית, גביע הגבינה ומערבבים הכל היטב.

• לשים את התערובת בקערה עד לקבל בצק אחיד ורך לעבודה.

• מעבירים את בצק למשטח עבודה נוח ויוצרים ממנו צורת גליל ארוך.

• בעזרת סכין חדה, פורסים את גליל הבצק ל-12 חלקים שווים, ויוצרים גליל (מקל) מאורך מכל חלק.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים עליה את המקלות ומעל מפזרים את גבינת הפרמז'ן.

• מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהמקלות זהובים.

אופן ההגשה: בשל שילוב הגבינות במתכון, המקלות יוצאים פריכים ואפשר לנשנש אותם על 'יבש', או להגיש לצד סלט רענן ומתבלים שונים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אחלה מתכון
סבתא
2
עם חצי מהכמות קמח מלא וחצי קמח לבן
בת תלתל
1
ככמות-כמה חתיכות יוצא מהמתכון??????
אנונימי
לחמים ומאפים