הזמנתם אורחים לחג, הגברים חוזרים עוד רגע מבית הכנסת או כל סיטואציה אחרת שדורשת בקבוק יין מצונן ומרענן כאן ועכשיו, רק ש--שמישהו פישל ושכח להכניס בקבוק למקרר. אל דאגה, עם הטריק הסופר-קל הבא הבקבוק יתקרר במהירות.
מה צריך? קרח, מים קרים, דלי לקרח ולמים ומלח.
בדלי, מערבבים יחד את הקרח והמים ומוסיפים כמה חופנים נדיבים של מלח, עד שנוצרת שכבת מלח שצפה מעל. לבסוף, מוסיפים את בקבוק היין וממתינים שהקסם יתרחש - בקבוק ששהה עד עכשיו בטמפרטורת החדר, יצטנן תוך פחות משעה.
איך זה עובד? המלח מוריד את נקודת הקיפאון של המים, מה שגורם להם להיות הרבה יותר קרים, מבלי להפוך לקרח. כלומר, נוצר מצב בו מים "קפואים" - אך עדיין זורמים, בשל פעולת המלח - עוטפים את הבקבוק ובו זמנית, שואבים ממנו את החום, וכל זה בזמן קצר.
הטריק עובד על כל משקה שנמצא בבקבוק זכוכית.