כיכר השבת

באנו לעזור

איך לצנן בקבוק יין במהירות - תוך פחות מ-30 דקות? מדריך

האורחים כבר בדלת ואז אתם מגלים שמישהו שכח להכניס את היין למקרר. לא נעים, אך אל דאגה. הנה טריק לצינון מהיר של הבקבוק (מדריך, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
היין חם? אל דאגה. הנה טריק מהיר
היין חם? אל דאגה. הנה טריק מהיר (צילום: Sven Mieke on Unsplash)

השיטה הבאה לצינון מהיר של בקבוק היין מגיעה עם גיבוי מדעי ועובדת כמו קסם: תוך 25-30 דקות, הנוזל שמשדרג כל ארוחה יגיע לטמפרטורה הנכונה כדי ליהנות ממנו כראוי.

מה צריך?
- דלי קרח או קערת זכוכית גדולה מספיק להכיל בקבוק יין וקרח.
- מים קרים
- קרח
- מלח גס
- כף ערבוב
- בקבוק יין מכל סוג, מומלץ לעטוף אותו בנייר נצמד כדי לשמור על התווית יבשה.

מה עושים?
1. מניחים את בקבוק היין בדלי / קערה, מוסיפים קרח בכמות נדיבה עד שהוא מכסה את הבקבוק כמעט עד הפיה. יוצקים מעל מים קרים, עד לכיסוי הקרח בלבד. מפזרים מעל כ-200 גרם מלח גס ומערבבים בעדינות. ודאו שהבקבוק שקוע לגמרי במי הקרח, אחרת היין בכוס הראשונה והשנייה שתמזגו עדיין יהיה חמים.
2. לאחר 25-30 דקות, שולפים את הבקבוק ומנגבים אותו היטב כדי לוודא שמלח לא יגיע לשפת הבקבוק.

איך זה עובד?
הוספת המלח מורידה את נקודת הקיפאון של המים, מה שהופך את תהליך הקירור ליעיל יותר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טוב, לא יכולתי להתאפק.. ברשותכם, שיטה נוספת ואולי יותר יעילה ובטח פחות מלוח.. קחו נייר סופג או פשוט מפית בד הרטיבו ועטפו את הבקבוק בקפידה, רבע שעה במקפיא והעטיפה קופאת ויש לכם יין קר. בגדול יינות לא אוהבים מכות קור וחום פתאומיים, אם דחיית סיפוקים באופייכם קחו את הזמן בקרור רגיל במקרר למשך כמה שעות ל
באנו לעזור