"ביצה עלומה" היא ביצה שנשלקה במים בלי הקליפה. אם עושים את זה טוב, התוצאה המדהימה היא מרקם חמאתי ויציב מבחוץ ותוך נוזלי טעים מבפנים.
הביצה העלומה (שלוקה) מוסיפה הרבה סטייל לאירוח ומשדרגת את החביתה הרגילה, וכל זה עם כ-80 קלוריות בלבד, כך שכל הצדדים מרוויחים.
אז איך שולקים 12 ביצים בבת אחת? צפו בטריק הגאוני של השף ג'סטין צ'פל מערוץ האוכל Food&Wine:
מתכון לביצה עלומה:
כל מה שצריך, מסתבר, זה תבנית לאפיית מאפינס, 12 ביצים טריות ומים.
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור ל-175 מעלות.
• יוצקים כף אחת של מים לכל שקע בתבנית.
• שוברים כל ביצה לשקע בתבנית.
• מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות בלבד ומוציאים.
• מחלצים בזהירות את הביצים בעזרת כף מהתבנית ומניחים חם ישר על פרוסת לחם/בריוש קלויה, לצד סלט ירקות רענן וגבינות.