כיכר השבת

3 מתכונים לסלטים שיפתיעו אתכם

רוצים לאכול בריא אבל כבר נמאס לכם מהשילוב של חסה, מלפפון ועגבנייה? הנה 3 מתכונים מפתיעים לסלטים מרעננים שיכולים להתאים לכל סוגי הארוחות (אוכל, שיווקי)

| 1 | מקודם |
מתכונים לסלט.
מתכונים לסלט. (צילום: pexels)

משרד הבריאות ממליץ לאכול מדי יום 5 סוגים שונים של ירקות בצבעים שונים. סלט ירקות מייצג מנה ישראלית מוכרת ומפורסמת, כולם מצפים לקבל עגבניות ומלפפונים בארוחת בוקר של מלון ואנחנו יודעים להעריך אפילו את החסה. עם זאת, מגיע רגע שבו רוצים לרענן את השגרה עם סלט אחר וכאן כבר צריך לגלות יצירתיות ויוזמה.

הנה 3 מתכונים מקוריים ומעניינים שיש בהם שימוש בירקות שלא בהכרח עולים לנו בראש כשאנחנו חושבים על סלטים – אבל הם עדיין מזינים, בריאים וטעימים:

1. סלט עגבניות שרי

הכי טוב לעבור מהסלט הישראלי הרגיל של מלפפון, חסה, עגבנייה ובצל לסלטים מאתגרים יותר בצורה הדרגתית, והדרך האידיאלית לעשות את זה היא עם סלט עגבניות שרי. זה סלט שישנה לגמרי את מה שחשבתם על עגבניות ואחת לכמה זמן תוכלו לגוון אותו עם מרכיבים חדשים.

סלט עגבניות שרי בסיסי כולל רק את העגבניות, שמן זית, מלח גס, לימון ופלפל. אחרי שתטעמו את הסלט הזה תוכלו להוסיף קצת בצל סגול בשביל הצבעוניות, בעוד בהמשך מומלץ לשלב גם גבינה בולגרית. אם אתם אמיצים במיוחד, תוכלו להגיש סלט עגבניות שרי עם כוסברה, פטרוזיליה ופלפל חריף.

2. סלט פלפלים בכל הצבעים

פלפלים בכל הצבעים מכילים רכיבים בריאותיים רבים, מגוון גדול של נוגדי חמצון וכמויות עצומות של ויטמין C. הבעיה היא שכולנו רגילים לשלב בתוך הסלט רק את הפלפל האדום ולהרוס את הטעם הטבעי של פלפל צהוב וירוק עם אנטיפסטי, בעוד בפועל אין שום סיבה להכניס אותם כמו שהם לתוך הסלט.

לצבעים השונים של הפלפלים יש חשיבות כי הפיגמנטים הם אלו שמשפיעים על הטעם ועל הערך התזונתי. סלט פלפלים בכל הצבעים לא דורש מכם יותר מדי מאמץ אלא רק שימוש בפלפלים טריים וטובים. בדקו שהעור של הפלפל מתוח, שטפו אותו היטב והכניסו לסלט בטמפרטורת החדר. הוסיפו מעל קצת שמן זית והגישו לצד גבינה לבנה, גבינת שמנת או קוטג'.

3. סלט סלק אדום

סלט סלק אדום מבושל מוסיף הרבה צבע לכל ארוחה שאליה הוא מצטרף. המצרכים למתכון הם 3 סלקים גדולים ויפים, 2 שיני שום, כף חומץ, כף שמן זית, כף של מיץ מלימון סחוט טרי, כפית סוכר ורבע כוס פטרוזילה.

מקלפים את הסלק האדום ומבשלים במים רותחים כשעה. מוציאים את הסלק מהמים, מנקים היטב וחותכים לפרוסות דקות. כותשים את שיני השום, מעבירים את פרוסות הסלק לקערה ומוסיפים את מרכיבי התיבול. אחר כך מערבבים היטב, משאירים במקרר לפחות 50 דקות למיזוג טעמים ומגישים עם פיזור של פטרוזיליה מעל.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פלפל ירוק זה פלפל שעדיין לא הבשיל וגורם להרבה אנשים לבעיות בעיכול וכאבי בטן... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אולי גם יעניין אותך
צרכנות